Затварят чалготеката на Герена, Божинов излетя

Начало » Затварят чалготеката на Герена, Божинов излетя

Станимир СтоиловНовият наставник на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди днешната тренировка на тима. Специалисът обяви, че няма да търпи своеволия от футболистите и допълни, че затваря чалготеката.

“Изключително съм щастлив да се завърна в моя клуб. За мен Левски не е само работа, а е любов. Мога да ви обещая много работа. С общи усилия трябва да направим Левски много по-добър и успешен. През годините слушах само силни думи и обещания. Започвахме все от нула и после се сривахме. Очаквам да има повече доверие в нашата работа. Знам, че един ден ще се случи, ако аз и футболистите работим добре. Днес беше последният ден за оправдания. От утре ще търся проблема само в себе си.

Знам, че футболистите бяха най-изстрадалите от цялата ситуация. Не е лесно да си футболист в отбор, който не е постигнал нищо в последните години. Пред Левски е изключително тежък и труден път. Противниците ни са много напред, а Лудогорец е изключително много напред с тяхната клубна база и стадион.

„Няма да разчитам на Божинов, Хубчев и Славчев. Положението с Божинов не може да продължава така. Всеки го потупваше по рамото какъв голям левскар е, но никой не го пускаше в игра. На позицията на Хубчев пък имаме достатъчно изпълнители, а Славчев е преследван от доста контузии. Надявам се да покажат какви левскари са, когато се разделят с клуба“, заяви Мъри.

Затварям чалготеката и отварям професионалния футболен клуб. Футболистите свикнаха да губят и да обикалят трибуни, които насила ги аплодират, за да им покажат подкрепа. Нямаме реки от пари, но имаме сигурност. С новия спонсор, може да очакваме стабилност и получаване на заплати. Дано влезем в групите на някой от евротурнирите в близките години.

Много хора се подиграваха с правилния футбол, но той ни доведе до Шампионска лига“, каза за начало Стоилов, след което разкри трите големи проблема на клуба.

“Левски има три проблема – финансовия, спортно-техническия и разделението на нашите привърженици. По първия спонсорът даде някакви гаранции, аз и моите помощници трябва да решим втория и третият – привържениците трябва да намарят начин да изгладят отношенията си“, добави Стоилов, след което продължи по спортно-технически въпроси.

“На никого вратата за оставане или напускамене не е затворена. Аз нямам проблем с футболистите, те понякога имат проблем с мен. Когато става въпрос за Левски, съм безпощаден.

Искам един-двама млади играчи, които за в бъдеще да донесат дивиденти. И един-двама опитни. Постигнахме договорка със Септември за Костадинов. Имаме разгооври с Райнов и се чака последното му решение – той да реши дали иска да играе в Левски, или не. С младия защитник на Етър също говорим.

Ще съм радостен, ако двамата млади играчи пристигнат, за да продължим тяхното развитие.Не ни трябват излишни хора. Преди работехме двамата със Сираков. Аз да поема по-голямата част от работата, а Сираков да се концентрира като собственик. Ако питате кой ще доведе футболистите, съм аз. Вина не търсете никъде другаде. Ако с някой футболист нещата не са както трябва, вината е в мен.

Футболът не е на живот и смърт. Много вярвам в треньорската работа. Треньорът може да преобрази играч и отбор, но може и да го унищожи. Нашият треньорски щаб е доказал, че може да постига нужните резултати.

Нищо не би ме разочаровало на този етап, защото очаквам тежки дни и мъка. Най-тежкото бреме е ако футболистите не искат да се порменят. Тогава ще взимаме мерки и ще търсим други.

Разликата при мен преди и сега? Преди сляпо вярвах в моите разбирания за футбол, тренирах прекалено много. А сега не толкова, но резултатите не са по-лоши. Няма промяна в идеите ми за играта и за създаване на един отбор. Няма промяна и към отношението ми към журналисти и фенове”, разясни Мъри, който е категоричен, че подкрепя идеята на феновете за създаване на сдружение.

“Подкрепям с две ръце предложението на феновете за създаване на сдружение. Аз, даже, може да съм първият член. Така може да се увеличи финансирането и да не се залага на модела „бащица“. С две ръце съм. Ако има такова сдружение, всички видове фракции да влязат в него – Изток, Запад, Север. Да приключим с разправиите и да вървим напред. Но в отношенията не мога да взимам страна. И преди имаше разправии, но накрая пътуваха заедно с един автобус“, поясни Мъри, който се закани никога да не коментира решенията на съдиите.

„Никога не съм коментирал съдиите. Те ще имат пълното ми мълчание, без значение дали съм съгласен или не. Същото отношение ще получат другите отбори – ще получат респект и уважение. Ние сме противници на терена”, обеща Стоилов, който очаква в Левски да играят бойци, но не само на думи.

“Бойците можем да си ги създадем. Телкийски, Бардон, Топузаков, Йовов… да не ги изброявам всички, бяха или резерви, или отписани. Под бойци разбирам не глупава, а футболна агресия. Не постоянното ръкомахани по съдии – наши или чужди. Боец не на приказки, а на терена. Сантименти нямам към нито един от футболистите. Познавам Гошо Миланов, защото го сложих на 17 години в първия отбор на Литекс. Леки преференции имат младите. Младите ще бъдат с приоритет.

Ще търсим играчи от нивото на Бардон. Може да се окаже, че те са в нашата съблекалня. Добрите играчи струват финансиране, което нашият клуб не може и не трябва да дава. За зимата можем да мислим отсега за селекция. Левски трябва да купува не по-възрастен футболист от 23 години.

Няма да се откажем от резултати или трофеи. Под резултат имам предвид да стигнем до Европа. Въпреки че не сме готови, мачовете носят приходи, а и преобразяват отбори. Левски има нужда от Европа. Ако успеем да спечелим някой от трофеите, няма да е лошо. Ако сме добри и го заслужаваме – защо не“, пожела си в заключение Станимир Стоилов.