За да няма кръв: Полицията ще реди програмата в "А" група

2010-10-29 22:34:00

Опасяват се от съботен хаос и жертви след сблъсъци на левскари, цесекари и фенове на Локо (Пловдив) заради решение на БФС

 

 

Родната полиция ще изиска да бъде основен фактор в българския футбол. До края на годината те ще изискат писмено от БФС и държавата да определят програмата на "А" група, за да се предотвратяват кръвополития.

 

От МВР изразиха голямо безпокойство, че е много вероятно утре София да се превърне в бойно поле между феновете на Левски, ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Трите агитки ще се съберат в столицата по едно и също време заради решението на БФС да измести за въпросния ден мача ЦСКА – Берое и то само 3 часа преди този между Левски и Локомотив (Пловдив).

"И преди сме казвали, че не е редно да се прави така програмата", заяви главен комисар Антон Златанов, който оглавява звеното за борбата с хулиганските прояви по време на спортни мероприятия.

БФС премести мача на ЦСКА от неделя за събота, защото идния четвъртък "армейците" гостуват на Рапид (Виена) и искат по-дълга почивка. "Все едно вчера разбрахме, че ЦСКА играе тогава в Лига Европа. Това се знаеше много отдавна", продължи комисар Златанов.

Полицаят обясни, че ако първенството ни беше под прякото администриране на УЕФА, подобен гаф с програмата нямаше как да се случи. "Явно тези, които изготвят графика, не ги интересува какво може да се случи. Феновете на Левски и ЦСКА ще ползват едни и същи автобуси от градския транспорт и всичко може да стане. Все пак ние ще направим всичко възможно, за да гарантираме реда и сигурността", завърши Антон Златанов.

Вашият коментар