За Матеус мачът с Уелс е финал

2010-10-05 17:42:00

Решението ми да не повикам Божинов е спортно-технически обосновано, заяви германецът

За Лотар Матеус мачът с Уелс е финал, който ако бъде спечелен, връща шансовете на "трикольорите" за класиране на едно от първите две места в квалификационната група за Евро 2012. Това заяви самият той пред журналисти днес.

"Знаете, че Димитър Бербатов не е размислил и ние няма как да променим решението му, така че го приемаме. Другата тема, която вълнува всички, е отсъствието на Валери Божинов. Много хора се учудват, че не е повикан, но и той е на мнение, че не се намира в най-добрата форма", каза още Лотар Матеус встъплението си преди дебюта си като национален селекционер.

"Решението ми е само и единствено от спортно-технически подбуди. Аз лично завися от резултатите от националния отбор и от футболистите и в мой личен интерес е да играят най-добрите. Няма да повикам никога играч в слаба форма, защото и на него ще му направя лоша услуга, а медиите няма да му простят. Знам какъв футболист от екстракласа беше Валери Божинов и се надявам максимално бързо да си я възвърне", каза Матеус.

"За дебютантите ми казаха, че са добри футболисти, а освен това изгледах DVD с техни срещи. Убедих се, че е така. Още в Унгария показах, че искам да работя точно така- да налагам нови играчи, нови лица. Именно затова повиках 24 футболисти- за да се запозная с повече хора, за да ги видя всички на терена. Щастлив съм, че има толкова футболисти, на които да разчитам", добави немският специалист.

Вашият коментар