„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Казанската афера

Начало » „Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Казанската афера

Тодор Батковotzasada.com
Българският футбол е феномен, в който властват особени закони и правила, непознати на останалата част от света. Затова нерядко сме ставали свидетели на не любопитни, ами направо изумителни събития, които завинаги ще останат част от родния футболен фолклор.

Ако се разровим в миналото, безспорно ще открием феноменални случки, които няма да бъдат забравени. Днес обаче ще обхванем доста скромен период – последните 20 години. Какви уникални истории може да предложи родната А група, Първа лига или както се е наричала през годините за някакви си 20 години ли? Отговорът е от златни, по-златни…

Ето следващия от тях, селектиран от сайта otzasada.com:

Казанската афера
Връщаме се до 2009г. и по-точно до датата 20 септември. Вечерта предстои да се изиграе „Вечното дерби“ между сините и големия враг ЦСКА. Двата тима се готвят усилено за срещата, когато в лагера на Левски се получава факс, според който един то най-силните руски отбори по онова време Рубин Казан желае да привлече четирима от топ-футболистите на тима срещу многомилионна сума.

Собственикът на сините Тодор Батков, съзрял баснословната цифра, мигновено заповядва на Живко Миланов, Дарко Тасевски, Юсуф Рабех и Зе Соареш да хващат първия полет за Москва, въпреки че дербито е след броени часове.

Когато карето футболисти, придружено от мениджъра Николай Жейнов каца в руската столица става ясно, че от Рубин даже не са чували за такива играчи, камо ли пък да изпращат оферта за тях.

Междувременно ЦСКА печели Вечното дерби с 2:0, а в синия лагер са убедени, че „армейците“ имат пръст в скандалната случка, останала в историята под името „Казанската афера“.

Bgfootball.com: Случката извади на преден план и някои медийни пристрастия. Несъществуващият вече сайт „Дон Балон“ „следеше“ на живо приключенията на играчите на Левски в Москва и държеше в течение читателите с измислени информации. Съвсем логично този сайт отдавна не съществува.

„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Изваждането на Литекс

One Comment to “„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Казанската афера”

Comments are closed.