„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Екипите на Рома

Начало » „Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Екипите на Рома

Футболен мачotzasada.com
Българският футбол е феномен, в който властват особени закони и правила, непознати на останалата част от света. Затова нерядко сме ставали свидетели на не любопитни, ами направо изумителни събития, които завинаги ще останат част от родния футболен фолклор.

Ако се разровим в миналото, безспорно ще открием феноменални случки, които няма да бъдат забравени. Днес обаче ще обхванем доста скромен период – последните 20 години. Какви уникални истории може да предложи родната А група, Първа лига или както се е наричала през годините за някакви си 20 години ли? Отговорът е от златни, по-златни…

Ето още една тях, селектирана от сайта otzasada.com:

Екипите на Рома
В момента пловдивският Ботев има известни поводи за радост. През зимата клубът бе закупен от руския богаташ Антон Зингаревич, а освен това бяха подновени дейностите по строежа на стадион „Христо Ботев“, известен сред феновете като Колежа.

След като последните десетина години могат да се нарекат доста успешни за „канарчетата“, трябва да върнем лентата малко по-назад, когато клубът бе собственост на Димитър Христолов.

Ексцентричният бизнесмен бе една от най-мразените личности сред феновете на Ботев, а преди да продаде отбора, дори тифози на италианския Рома се бяха включили в протестите срещу него.
И като заговорихме за Рома… по едно време безпаричието в Ботев бе толкова голямо, че се наложи тимът да играе с резервните екипи тъкмо на „вълците“, на които с черни ленти бяха закрити спонсорът и емблемата на италианския клуб.

Информациите за този инцидент са оскъдни, но по спомен това бе мач за Купата на България от сезон 2003/04, когато „канарчетата“ бяха получили тези екипи по линия от Диадора.

„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Изваждането на Литекс

„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Казанската афера

One Comment to “„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Екипите на Рома”

Comments are closed.