„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Любо гони 9 пияници

Начало » „Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Любо гони 9 пияници

Любослав Пеневotzasada.com
Българският футбол е феномен, в който властват особени закони и правила, непознати на останалата част от света. Затова нерядко сме ставали свидетели на не любопитни, ами направо изумителни събития, които завинаги ще останат част от родния футболен фолклор.

Ако се разровим в миналото, безспорно ще открием феноменални случки, които няма да бъдат забравени. Днес обаче ще обхванем доста скромен период – последните 20 години. Какви уникални истории може да предложи родната А група, Първа лига или както се е наричала през годините за някакви си 20 години ли? Отговорът е от златни, по-златни…

Ето последната селектирана от сайта otzasada.com:

Любо гони 9 пияници
Бившият голмайстор на ЦСКА, Атлетико Мадрид, Валенсия и още редица отбори Любослав Пенев е човек, който изключително много държи на дисциплината.

„Чичовото“ е може би последният национален селекционер, при когото нашите играеха добър футбол и бяха доста близо до класиране на голям форум. Тази история обаче е от времето, в което той бе начело на любимия си ЦСКА. Става въпрос за периода 2009-2010, когато задачата на Пенев бе да върне титлата на България на Армията, но футболистите му имаха друго виждане за нещата.

След поредица от слаби резултати, Любо изведнъж извади цели 9 от титулярните играчи на тима от състава с обяснението, че те не спазват спортния режим, а също така и че развалят атмосферата в отбора.

В последствие Пенев дава любопитно интервю, в което разкрива, че основният мотив за решението му е, че играчите често запиват в бара до сред нощите и то преди мач, пренебрегвайки вечерния час, зададен от него.

„Събуден организъм, но рефлексите не подават, главата не подава правилните команди…“ бяха точните думи на наставника тогава. Това води до конфликт с ръководството, след който Пенев си подава оставката, но феновете го убеждават да остане.

Той все пак напуска месец по-късно след нов скандал с шефовете на ЦСКА.

Bgfootball.com: Запазената марка на Пенев като треньор е силно начало и постепенна загуба на инерция във всеки от клубовете, които тренира. В момента е в ЦСКА 1948 и засега силното начало се превръща в устойчив процес, без наченки на забавяне на инерцията.

Всичко по темата

„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Феноменът Вили Вуцов

„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Екипите на Рома

„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Казанската афера

„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Изваждането на Литекс