„Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Изваждането на Литекс

Начало » „Златните случки“ в най-новата история на родния футбол: Изваждането на Литекс

Момент от футболен мачotzasada.com
Българският футбол е феномен, в който властват особени закони и правила, непознати на останалата част от света. Затова нерядко сме ставали свидетели на не любопитни, ами направо изумителни събития, които завинаги ще останат част от родния футболен фолклор.

Ако се разровим в миналото, безспорно ще открием феноменални случки, които няма да бъдат забравени. Днес обаче ще обхванем доста скромен период – последните 20 години. Какви уникални истории може да предложи родната А група, Първа лига или както се е наричала през годините за някакви си 20 години ли? Отговорът е от златни, по-златни…

Ето някои от тях, селектирани от сайта otzasada.com:

Изваждането на Литекс
Рядко може човек да стане свидетел на такова нещо. За последно такъв номер опита президентът на гръцкия ПАОК, но с далеч по-малко последици, отколкото понесе тимът на Литекс.

В двубой срещу Левски на Герена, изиграл се на 12 декември 2015г., главният мениджър на ловчанлии Стойчо Стоилов влезе на терена и нареди на футболистите си да се приберат в съблекалните. По това време Литекс води в резултата с 1:0, но претенциите на Стоилов са за редица отсъждания в ущърб на оранжевите, като капката, която прелива чашата, е спречкване в наказателното поле на гостите, което завършва с дузпа в полза на Левски.

Това е и последният мач на ловешкия тим в родния ни елит. Отборът е изваден от групата на майсторите, а титулярите доиграват пролетния полусезон в дубъла, който се подвизава в Б група.

Bgfootball.com: В момента Литекс е незаобиколим фактор във Втора лига, без амбиции за нещо повече от златната среда. Без известни играчи и без нищо вълнуващо около него.