Зловещ сценарий!? Може и да няма Конгрес

Начало » Зловещ сценарий!? Може и да няма Конгрес

лечковФутболни топкиЕдно от лицата на провала и тежкото положение, в което изпадна българския футбол в последните 15 години – Йордан Лечков намекна за зловещ, кошмарен сценарий около наближаващия Конгрес.

Според бившия първи вицепрезидент на Българския футболен съюз, който бе изгонен позорно от колегите си и отдавна изтрит от положителните спомени на родните фенове е възможно да не се стигне до конгрес на футболната централа, който е насрочен за декември.

„Може изобщо да няма конгрес през декември, не се знае. Ясно е, че оставката на предишното ръководство е нелегитимна. Отдавна съм си казал мнението по въпроса. В крайна сметка, който разбира от право, конгресът ще трябва да се преориентира, ако нещата така продължават“, заяви Лечков пред „България Днес“.

В края на май Софийският апелативен съд образува делото на бившия плеймейкър срещу БФС. На първа инстанция обаче то беше прекратено, но бившият кмет на Сливен обжалва това решение на градския съд. Бившият вицепрезидент на централата има претенции, че не беше издигнат за временен президент след оставката на Борислав Михайлов.

С имената на Лечков и Михайлов, както и на останалите все още във върхушката на родния футбол се свързва най-тежкия и черен период за играта у нас. Безобразно управление, дъно в Европа, двойни стандарти, съмнения за корупция, двама капитани на националния отбор, напуснали (неофициално – б.а.) заради членове на Изпълкома, постоянен конфликт на интереси (справка – участието на президенти в Изпълкома и казусът с тв-правата), съсипана представителна селекция и още десетки проблеми, които ще бъдат завещани на следващите начело на Централата.

Според мнозина конгресът се отлага вече година с една единствена цел – баражът с Унгария, от който управниците се надяваха да извлекат позитиви с евентуално продължаване напред. Вчера обаче се се сгромолясаха със загубата с 1:3. Припомняме, че в мача участваха цели шестима играчи на шампиона Лудогорец. От грандовете участие взе един единствен състезател – Георги Йомов, който вкара и почетния гол за „трикольорите“.