Зума се моли за късмет и феърплей

2011-02-25 10:32:00

Стана Ясно защо Янко Сандански не е подписал със "смърфовете"

Почетният президент на Локомотив Пловдив Христо Бонев афишира високи цели за пролетния полусезон, като изрази мнение, че отборът може дори да преследва шампионската титла.

"Старши-треньорът Неделчо Матушев успя да изгради един по-различен стил на игра и сме задължени да преследваме целите си, които са спечелване на Купата на България и място в тройката. Ако имаме късмет в мача си срещу Литекс в четвъртия кръг, и ако няма намеса от странични фактори, можем да се прицелим и към върха", обяви футболист номер 1 на Локомотив за всички времена.

Административният директор на Локомотив Атанас Узунов даде повече яснота около случая с напускането на халфа Янко Сандански.

"Това, което той е говорил в Благоевград, не отговаря на истината. Всичко между нас като финансови условия по договора беше изяснено още преди два месеца и изчаквахме единствено решението на съда за прекратяването на неговия договор с Пирин. На последната среща обаче неговият мениджър се опита да поиска гаранции за титулярно място – нещо, което никой от спортно-техническия щаб в клуба не може да даде. Впоследствие
Янко Сандански и мениджърът му поискаха финансови условия, които не предлагаме дори и на опитен играч като Здравко Лазаров", заяви Атанас Узунов на брифингa на Лаута.

В пресконференцията взе участие и старши треньорът Неделчо Матушев, който изтъкна, че е останал доволен от предсезонната подготовка на тима.

"Играхме срещу силни съперници и единственият проблем беше, че изпускаме много положения. Надявам се в първенството да преодолеем тази наша слабост и да бъдем по-убедителни. Съжалявам единствено, че няма да можем да разчитаме на Валери Георгиев, който пострада в контролата срещу Димитровград", каза Матушев.

Той проведе вчерашната сутрешна тренировка на терена в село Скутаре, след което футболистите направиха възстановяване на своята база. Снощи от 18:30 часа Матушев и част от опитните играчи ще се срещнат с феновете на отбора.

Днес от 15:00 часа е последната тренировка, след която ще бъде определена групата от 18 футболисти за съботното домакинство на Видима-Раковски.

Вашият коментар