Играчи и треньори на Калиакра се срещнаха с феновете

2010-09-30 09:08:00

Феновете искат успехи, в клуба обаче са реалисти

 

Фенклуб Калиакра събра на откровен разговор най-верните привърженици на футболния тим на Каварна, треньора, футболистите, ръководството на клуба.

Срещата се състоя на градския стадион преди тренировката на отбора, който се готви в неделя да приеме в среща от деветия кръг на А група Академик (София).

Повод за срещата стана демонстрираното негативно отношение на фенове на Калиакра към футболисти от отбора по време на мача му с Пирин, завършил при резултат 0:0.

На упреците към играта на момчетата му старши треньорът на Калиакра Филип Филипов отбеляза, че за разлика от миналата година, когато тимът от Каварна е бил лидер в Б група и е побеждавал наред, сега се играе срещу много по-силни отбори, с много по-големи бюджети, с дълголетни традиции и много по-голяма публика от Калиакра.

"За мен представянето на отбора е много добро. Щеше да бъде отлично, ако бяхме спечелили мача с Пирин, в който имахме малшанс и нямахме подкрепа на публиката. Факторът домакинство влиза в сила тогава, когато зрителите на стадиона подкрепят отбора си, когато притеснява другия отбор. Това, което го нямаше по време на двубоя с Пирин, посочи Филип Филипов.

"На този мач публиката почна да обижда състезателите ни, да внася смут в нашия състав, а не в отбора на съперника. И въпреки всичко, футболистите се стараха, отправиха 18 удара към вратата, пет пъти улучиха гредите, но нямаха шанс да победят. Съгласен съм да се изразява възмущение, когато отборът не играе добре, но след мача. Аз не мога да гарантирам, че ще бием всеки съперник и на всеки мач ще вкарваме по 3-4 гола, каза Филипов.

По думите това  не е във възможностите му, трябва да се има реална представа за възможностите и на отбора. Изпълнителният директор на клуба Венцислав Василев също поиска подкрепата на публиката.

"В града се говори, каза той, че футболистите ни вземат страшно много пари. Трябва да знаете, че бюджетът ни не е по-голям от този на Видима – Раковски и на Академик. За да бъде отборът добър, трябва да имаме скъпи футболисти, но нашите нападатели са от миналата година и им е трудно да вкарват голове в А група".

От името на футболистите към феновете се обърна вратарят Йордан Господинов:

"Отборът на Калиакра, миналата година е бил водещ  във втора дивизия. През новото първенство влезе в А група и всички искате да бие, и то с 2-3 гола разлика, но това е много трудно, защото нивото в елита е съвсем друго. Имайте предвид, че тази година ще е много трудна за отбора.Всяка победа, всяка точка за Калиакра трябва да е празник за Каварна. И фактът, че до този момент имаме 8 точки и ако в неделя бием и те станат  11 точки, ще се доближим до максимума, който може да постигне този отбор. Затова в неделя елате на стадиона и ни подкрепяйте. Това ще бъде празник и за града, и за отбора".

Вашият коментар