Играчи от три континента се събраха в Академик

2011-02-10 15:28:00

Африканецът Уче, европеецът Милинди и южноамериканецът Медина ще се доказват, спасявайки "студентите" от изпадане

Нигерийският централен защитник Уче е на проби в столичния Академик. Африканецът игра вчера цял мач в контролната среща с босненците от Сараево на мястото на контузения Пиер Мбемба и се справи на прилично ниво. Той ще остане още няколко дни в отбора преди старши треньорът Борис Ангелов и главният мениджър Самир Селимински да се произнесат за бъдещето му в Академик.

В отбора има още един играч, който е на проби и това е нападателят Енцо Малинди, който се представи на доста добро ниво в първата си среща със светлосиния екип.

В същото време стана ясно, че контролата с босненския Сараево не е продължила 90 минути, а 10 минути по-малко. Причината за това е грубата игра на босненците и решението на Самир Селимински да извади играчите си от терена. На няколко пъти от Академик се обръщали към колегите си от Сараево с молба да укротят малко играчите си, които влизали прекалено грубо в единоборствата.

Трима футболисти са с травми от мача с ФК Сараево. Кирил Динчев има натъртване в ребрата, Петър Кюмюрджиев е с оток в коляното, а Юлиян Петков е с удар в глезена. Все още не е ясен съперникът на Академик за следващата контрола.

Днес се появи информация, че чилиецът Николас Медина, който дойде в ЦСКА и не се справи с медицинските тестове, ще бъде даден под наем на Академик и след престоя му в Гео Милев, "армейците" ще вземат решение дали да го оставят на Армията.

Вашият коментар