Изповедта на Борисов: Търсим президент на ЦСКА

2010-10-22 03:19:00

Босът на "червените" в скандално интервю: 15 години все "вън". А кой да бъде "вътре" – тарторът на агитката ли, който да взима по 3 бона на мач?

"Аз не мога да извадя ЦСКА от кризата. Това трябва да направи новият президент", заяви изненадващо единият от собствениците на "червените" Димитър Борисов в интервю за телевизия Ринг. "В рамките на два дена ще има нов президент и ръководство. Въпрос на разговори е", шокира босът, часове след загубата на ЦСКА от Рапид Виена с 0:2. Според него промените в клуба няма да спрат след изгонването на Спортния директор Емил Костадинов и треньорът на тима Гьоре Йовановски.

"Може би двамата с Иво Иванов (б.р – другият собственик на "армейците") ще се отдръпнем от ръководството на ЦСКА и ще останем само като спонсори. Няма да се занимаваме с отбора. Но ако Титан се оттегли от клуба, няма да има финанси", заяви Борисов и уточни, че е склонен да даде клуба на някого финансово стабилен, но не и да го подари.

"Още обсъждаме кой ще управлява ЦСКА, но клубът ще има нов президент. Той ще решава нещата изцяло, включително и треньорския пост. Досега търсихме подходящия наставник, а сега подходящия президент. Като останем само като спонсори на отбора, няма да имаме думата кой ще е треньор", допълни настоящият бос на "червените" и не пожела да коментира спекулациите, че Стойчо Младенов може да поеме отбора.

"Кой да поеме вината за лошото представяне на отбора!? На Гьоре Йовановски му се работи, но не поема вината, Емил Костадинов нямал властта, трети нямал необходимия опит, четвърти нещо друго. Всеки си има някакво оправдание. Тогава значи, аз я поемам", заяви Борисов.

"Нормално е привържениците ни да бъдат негативно настроени. Аз от 15 години съм фен на ЦСКА и оттогава е все същото. "Вън Калпакчиев, вън Мултигруп, вън Васил Божков, вън Томов". При нас това е нормално. 15 години все "вън". А кой да бъде "вътре"!? Тарторът на агитката, който да взима по 3000 лева на мач и тогава всичко да бъде наред?", добави босът на "армейците".

"Да допуснах грешки, вярно е. И затова смятам да ги разреша кардинално – от главата надолу", зарече се Борисов и отказа да коментира думите на Емил Костадинов, който намекна, че нямал достатъчно власт в ЦСКА и нищо независило от него. Босът посъветва Коща сам за себе си да си решава проблемите.

Собственикът на "червените" остана крайно разочарован от думите на защитника Костадин Стоянов. Бранителят се изцепи, че играел със съотборници, на които трябвало да им се смени сърцето. "Не е коректно. Само неговото ли е от ЦСКА?!", попита риторично Борисов.

Вашият коментар