Изхвърлиха два отбора при Бойко

2010-09-03 18:41:00

Бивш съветник от БСП им взе стадиона и ги прати при премиера

Представители на двата отбора от столичния квартал Драгалевци – "Левски" и ФК "Драгалевци", се оплакаха, че са били изхвърлени от стадиона, който ползват. Нещо повече, стигнало се е и до прецедент – дербито между двата тима от Драгалевци в "А" окръжна група през този уикенд да се играе на стадиона в Бистрица, където домакинства клубът на премиера Бойко Борисов "Витоша".

От "Левски" (Драгалевци) и ФК "Драгалевци" твърдят, че са изхвърлени от бившия общински съветник от БСП Стоян Стоянов, взел да стопанисва стадиона в квартала. Бизнесменът е изградил тенис кортове с червена настилка, от които изкарва пари. Съблекалните на футболния стадион били превърнати в офис и склад. На играчите било забранено да се събличат там, а тревната покривка на самия терен било увредена заради хвърлени химикали.

Първо от стадиона бил изгонен ФК "Драгалевци", после и "Левски" (Драгалевци). Хора от клубовете са се оплакали и на председателя на спортната комисия към Столичния общински съвет Иво Тонев, че стопанисващият стадиона не спазва точките по договора.

Преди време на стадиона в столичното предградие Драгалевци е тренирал и националният отбор на България по футбол.

Вашият коментар