Илиан Илиев: Трябва да се успокоим

2010-07-28 19:58:00

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев призна, че в тима му има сериозна еуфория от европейското участие, което предстои на носителя на Купата на България. Старозагорци излизат утре срещу Рапид Виена в Лига Европа, от 19 часа на стадион „Георги Аспарухов” в София.

„Един труден противник. Рапид Виена е познат в Европа," отчете Илиев на официалната си пресконференция.

„Има доста голяма еуфория около отбора и ако има някакви недостатъци, футболистите трябва да ги компенсират с невероятната подкрепа на феновете,” категоричен бе младият треньор. „Нямаме контузени футболисти. Само Диан Генчев липсва и решихме да не рискуваме с включването му.”

„Най-важното е да се представим достойно срещу един добър отбор. Трудно може да кажем, че сме готови, но влизаме в силна серия, така че тези неща, които не сме ги направили и не ни е стигнало време смятам, че ще ги прикрием с желанието и раздаването на отбора,” продължи Илиев. „В процеса на първенството отборът ще се настрои по-добре. Нормално е те да са по-напред от нас. Щом Рапид ще атакува, ние ще се защитаваме. Резултатите ни са в следствие на играта.”

„Не може нито един треньор да предвижда какво ще се случи на терена. Целта ми е да успокоя играчите, защото с тези мачове не свършва всичко. Този мач е бонус за тях,” завърши Илиан Илиев. „Мисля, че до 8 хиляди ще се напълни стадионът. Много важно е да не допуснем гол.”

Защитникът Александър Томаш добави: „Това са мачове, в които ние футболистите нямаме никакви притеснения. Трябва да се раздадем и съм убеден, че всеки един от нас ще го направи на терена.”

Вашият коментар