Има ли кой да спре Лудогорец в Първа лига?

Начало » Има ли кой да спре Лудогорец в Първа лига?

ЛудогорецПоловината от редовният сезон в Първа лига вече и класирането, както и показаното в мачовете, ясно очертават тенденциите. Видно за всички е, че към този момент шампионът Лудогорец е най-убедителен и заслужено води с 4 точки пред втория Левски. Приятната изненада е Локомотив (Пловдив), който изостава само на две точки от „сините”, докато ЦСКА се намира под очакваното място в класирането и е на цели 11 точки зад разградчани.

Преследващият осма поредна титла Лудогорец към този момент показва, че няма никакво намерение да сдава трона на когото и да е било. Отборът на Станислав Генчев може да си позволи да има два изцяло равностойни състава, което няма как да се види в другите отбори, които имат амбиции за титлата. И когато един играч няма ден, то веднага има друг, който да го замени и да донесе победата. Трудно или лесно, но „орлите“ винаги достигат до своето. Изглежда и в края на този сезон ще бъде така. Разбира се, има още доста време до края и доста мачове, а преследвачите на Лудогорец може да се възползват най-вече от участието на три фронта на шампионите. И след загуба, като тази срещу Еспаньол в Барселона, може да очакват спад в играта на лидера.

Нито един от основните претенденти за трона на Лудогорец не успя да вземе победа в директен мач. А още по-лошото за всички останали е, че най-близкият Левски загуби сблъсъка. Докато другите два отбора взеха по точка.

С оглед класирането и играта до момента, е логично да се брои Левски за най-сериозен кандидат. „Сините“ определено се подобриха при Петър Хубчев, а оздравителните процеси извън терена вървят успоредно с тези на терена. Столичани обаче все още имат доста, за да догонят Лудогорец. Основното продължава да бъде късата резервна скамейка и липсата на качествени попълнения от чужбина.

Вероятно има достатъчно привърженици на Левски, които са оптимисти, че в края на сезона може да има титла в „синята” витрина. За тях, а и за тези, които имат друго виждане за това, което ще се случи до края на сезона, silentbet.com/bg/ предлага информация за букмейкърите, при които можете да заложите за краен победител. Сред тях за спонсорът на първенството efbet, както и всички останали опериращи в България букмейкъри.

Локо Пловдив е приятната изненада от началото на сезона, но едва ли тимът има някакви шансове да се бори с трите гранда за титлата. Бруно Акрапович успя да изгради боеспособен и играещ атрактивно тим, но там проблемът с резервната скамейка също е налице. Най-вероятният сценарий е „смърфовете” да бъдат коректив в борбата за титлата и срещу него всеки един може да загуби точки.

Стигаме и до ЦСКА. Рокади на треньорския пост, сътресения и може би едва в последните 2-3 кръга ситуацията на „Българска армия” се успокои. „Червените” изостават сериозно от Лудогорец и Левски, но не трябва да се забравя, че има още по три мача между конкурентите. В ЦСКА са свикнали да правят драматични мачове, неочаквано да се завръщат на фронта и да държат интригата до последно. Няма да е неочаквано ако се намесят сериозно след разделянето на първенството. Но това зависи от мачовете до края на календарната година. Към този момент обаче 11 точки са твърде много и изглежда невероятно трите отбора пред „червените” да сгрешат толкова много пъти, а в същото време отборът, който не се знае от кого ще бъде воден след нова година, да бъде безгрешен.

Изхождайки от написаното по-горе към този момент едва ли може да се очаква не Лудогорец, а някой друг да бъде първенец в края на сезона. Просто все още другите не са достигнали игровата, организационната и финансовата мощ на „орлите”.