Има ли обратна връзка на Герена?

Начало » Има ли обратна връзка на Герена?

ФеновеЖелю Станков/Тема Спорт
Със сигурност на Герена трябва да отделят време и ресурси за подобряване комфорта на зрителите, а тези редове виждат бял свят не заради отпадането от Европа. Обратната връзка е задължителна, независимо от спортните резултати. Та ако иска Левски да е в Европа не само на хартия, не само спортно-технически, е необходимо да погледне извън България и организационно.

Става дума за това, че не е сериозно клуб да организира събитие, което не може да обезпечи откъм удобства, комфорт и сигурност. Някак си не е в реда на нещата половината от 15-20 хиляди зрители да нямат опции за нормално и що годе навременно прибиране по домовете или поне изтегляне от квартал „Сухата река“.

Липсата на градски транспорт е грижа и на общината, но г-жа Йорданка Фандъков няма сама да бие барабана, въпреки че от многобройната администрация би трябвало да попитат ръководството на Левски – абе дайте да си поговорим за това как тези хиляди ще се изтеглят от стадиона. След края на мача с малтийците (да, имаше продължения и дузпи) метрото и другия обществен транспорт не функционираше, а да хванеш такси за по-малко от един час си беше огромен късмет.

Да, от Герена ще кажат – ама Общината иска пари за удължено работно време за транспорта. Да, от Герена трябваше да платят тези пари на екипа на г-жа Фандъкова, защото в нормалните футболни държави се прави така. Необходима е комуникация между двете страни, а в крайна сметка всичко е заради гражданите, в случая в ролята на футболни запалянковци.

Така или иначе тези пари, които щяха да излязат от касата на Левски, са постъпили от същите тези запалянковци. Всеки уважаващ клуб би положил усилия в тази посока, но при нас ситуацията винаги е малко особена, малко против правилата и против логиката. Мач, който завършва след граския транспорт (и да нямаше продължения, щеше да е почти същия хаос) не е редно да се организира. Другият вариант го посочихме. На стадионът пак имаше много деца, чиито родители другия път ще се чудят дали да ги вземат или да ги оставят вкъщи пред телевизора. И така ФК Левски вместо да се чуди как да задържи сегашната аудитория, трябва пак да се чуди как да я върне обратно да трибуните.

И малко по-дребен проблем. В сектор В всеки път няколко хиляди души публика са принудени да си купуват вода от един само пункт, който никак не смогва да обслужи жадните фенове. Още поне 5 масички, дето се вика само вода и солети да продават, е решение. Защото като кажеш на запалянковците – дарявайте, ние разчитаме на вас, трябва да знаеш, че и запалянковците разчитат на теб да им осигуриш добри условия.