Интервю с Гаджев: Бъдете горди, не нападайте Иво

2010-11-05 12:59:00

Няма да стигнем до никъде, ако го съкрушим. С Лил поне си вдигнахме самочувствието, дано това помогне да бием Гент

 

– Влади, яд ли те е, че изпуснахте уникален шанс за победа и може би продължаване след групите?

– Еми изпуснахме. Но какво да правим. Трябва да се концентрираме върху другите два мача и да спечелим, за да може да се класираме напред.

 

– Иво Иванов влезе и секунди по-късно си отбеляза автогол…

– Това няма значение. Можеше да влезе някой друг и да си го отбележи той. Сега ако тръгнем да го нападаме Иво, няма да стигнем до никъде. Видяхте, всички хора по трибуните го подкрепиха. Ние също сме зад него. Така се е случило просто, че той беше човекът. Заставаме твърдо зад Иво.

 

– Ти вкара страхотен гол. Хвана се за главата, сякаш сам не можеше да повярваш…

– Не беше точно така. Ритнах я и вкарах.

 

Гент победи Спортинг с 3:1, какви са шансовете на Левски след изиграването на тези два мача?

– След като ние и Гент имаме по 4 точки, Лил имат 5, шансовете ни остават. Всичко зависи от мача ни в Белгия. Трябва да спечелим срещу Гент и да се надяваме, че в последния мач ще спечелим тук срещу Спортинг или поне ще вземем точка. Не знам. Ще видим. Ще се борим до последно, докато имаме шанс. Виждате, че се опитваме да се противопоставяме на по-силни отбори от нас. Мисля, че се получава. Но има доста време до мачовете ни в Лига Европа. Имаме да наваксваме точки в първенството, така че сега трябва да мислим за Славия.

 

– И все пак двубоят с Гент се оказва ключов за това дали ще продължите да мечтаете в Европа, реално ли е да мислим за втора победа над белгийците в групата?

– Да се надяваме, че ще постигнем добър резултат в гостуването на Гент. Ще отидем там да ги победим и да вземем трите точки. Този мач с Лил, макар и да не успяхме да го спечелим, ще ни вдигне самочувствието. Дано ни помогне при гостуването в Белгия.

 

– Как ти се стори мачът с Лил като цяло, като ниво на футбола?

– Вътре не може да се види толкова добре. Мисля, че и двата отбора играха добре. Все пак знаем какъв отбор са Лил, с какъв бюджет разполагат. Ние излязохме мъжки. Опитахме се да играем футбол, не да се затваряме и да рушим играта. Получи се. 2:2. Доколко закономерно, доколко не – факт.

 

– Възропта срещу рефера на няколко пъти – имахте претенции за дузпа, Гара Дембеле беше малтретиран…

– Дузпа за нас имаше, нямаше нарушение за тях при изравнителния гол, но това са подробности. Както ни е тръгнало в последните мачове, все така се получава, за съжаление.

 

Като резултат 2:2 не изглежда лошо спрямо очакванията преди мача. Но спрямо развоя феновете май се почувстваха излъгани накрая…

– Не мисля, че се чувстват излъгани. Мисля, че трябва да бъдат горди от нашата игра. Да, наистина, бяхме много близо до трите точки, но в крайна сметка това е футболът. Стават грешки. Случи се на нас. Всъщност на нас малко по-често ни се случва. Но имаме време да ги изчистим. Нашите фенoве няма от какво да се притесняват специално след този мач.

Вашият коментар