Интервю с Искрен Писаров: Искам да играя в националния отбор

2010-12-07 19:54:00

Не съм играл в уреден мач, но щом толкова много се говори за тях – те съществуват.

Искрен Писаров е роден на 05.10.1985г.  в Бургас. Той играе като дясно крило в Локомотив София и много бързо успя  да се наложи в титулярния състав на тима, където дойде от Берое. Писаров спечели наградата за футболист на XV  кръг след като вкара два гола при победата на Локомотив София срещу Славия с 4:3. За този мач, за бъдещето си, за националния отбор и финансовите си претенции към Берое, Писаров говори специално пред BGfootball.com.

– Какво означава за теб тази индивидуална награда?
– Това е втория път, в който получавам това отличие, но вече като футболист на Локомотив (Сф). Няма как да не съм радостен. Такъв приз означава доста, но мисля, че напълно го заслужих с играта си срещу Славия и отбелязаните две попадения. Благодаря на моите съотборници, защото без тях нямаше да я спечеля.

– Какво си спомняш от онзи мач срещу "белите"?
– Получи се един луд, много зрелищен двубой. Това беше най-интересната среща от кръга. Всичко се случи много бързо, паднаха много голове, имаше и дузпи. Дано зрителите са останали доволни от това, което видяха на стадиона.

– Това ли бе най-добрия ти мач с екипа на Локомотив?
– Не мога да кажа, че това е най-добрият ми мач. Играта ми срещу ЦСКА също беше на ниво, надявам се да продължавам така и занапред. Ще давам всичко от себе си във всеки мач, защото е много важно да се представям на ниво.

– Вече един полусезон играеш за Локомотив, радваш ли се, че премина при столичните "железничари"?
– Щом съм взел това решение, значи то е било добро за мен. Искам през пролетния полусезон да затвърдя добрите си игри.

– Имаше късна смяна на треньора. Как я приехте в съблекалнята?
– Не ни повлия. Всеки казва, че новият треньор носи позитивна нагласа, но при всеки наставник е различно. При нас нямаше особена разлика.

– Какви са  целите пред Локомотив?
– Нямаме поставена цел на всяка цена да се класираме за евротурнирите. Искаме да играем атрактивен футбол за окото на зрителите и така те да се върнат по стадионите, както беше срещу Славия. Ще направим една добра подготовка, за да се представим на ниво.

– Игра много добре до този момент? Има ли запитвания от други отбори?

– За сега съм футболист на Локомотив. Има индикации, че други тимове се интересуват от мен. Естествено като всеки играч искам да опитам късмета си и в чужбина, но не искам да говоря за това сега. Имам договор за още две години и половина и сега мисля само за този отбор.

– Очакваш ли повиквателна за националния отбор от селекционера Лотар Матеус?
– Не искам да мисля за това, гледам да се концентрирам върху играта си и ако Матеус ме хареса ще бъда много радостен. Естествено e всеки български футболист  да желае да играе за националния отбор

– Темата тези дни е уговорените мачове в родния ни шампионат. Ти вече натрупа сериозен опит в Берое, Локомотив Пловдив, преди това в Янтра и Видима Раковски, имал ли си някога чувството, че играеш в уреден мач?
– Целият шум около тази тема пречи на българския футбол и гони публиката от стадионите. Не е хубаво да се говори толкова много за уредени мачове, защото това води до понижаване на интереса от страна на привъжениците. Никога не съм участвал в такъв двубой, но щом  толкова много се говори за съществуването им в родното първенство сигурно наистина има такива мачове.

– Какво ви предстои сега. Знаете ли програмата за зимата?
– Не все още не знаем. Ще тренираме днес и ще разберем, но това е само малка подробност. Време е за почивка

– Къде ще изкараш Коледните празници?
– В родния град заедно със семейството ми, познати и приятелката ми.

Вашият коментар