Искат да "композират" Гара задълго на Герена

2011-02-19 11:33:00

Вдигат му заплатата, увеличават бонусите и му махат клаузата за минимална сума за откупуване

От Левски започват офанзива за нов договор със звездата си Гара Дембеле. Вече стана ясно, че френският малиец остава на Герена поне до лятото. Истината за неговото оставане така и няма да излезе наяве. Той е голова машина, а исканата сума за негов трансфер изобщо не беше стряскаща, особено за руските грандове, чиито имена се спрягаха покрай "Гара истерията".

Според собственика на Левски Тодор Батков причината е, че Дембеле се оказал много лоялен към клуба. Състезателят осъзнал, че сумата от € 2-3 милиона не е много приемлива за клуба и загърбил високите заплати, които му обещавали, за да остане на Герена.

За благодарност сега президентът ще му вдигне възнаграждението с € 3 000 до € 17 000. Гара го очакват и солидни бонуси при всеки гол. Според "7 дни спорт" играчът преспокойно може да се разписва срещу сума от порядъка на 40-50 000 лв на месец, особено ако дъждът от негови голове продължи да облива родните стадиони.

Голямата мистерия около Дембеле и неговата прословута клауза за откупуване вероятно ще бъде разбулена с новия контракт. И до днес не става ясно, как така след като сумата досега е била в пъти по-малка от исканите € 2-3 милиона, никой отбор не предприе стъпката на Енерги преди няколко години и не взе головият терминатор.

Сега такава сума вероятно няма да присъства в договора му или ако я има, ще е доста по-голяма.

Във футболните среди от няколко дни се коментира оживено ситуацията около Дембеле след затварянето на трансферния прозорец в Западна Европа. Едни са на мнение, че с неговите голове Левски ще успее да навакса петте точки пасив от Литекс и да стане шампион и в този смисъл оставането му е плюс за "сините".

Други обаче прогнозират, че пролетния полусезон няма да е толкова успешен за състезателя. Преди всичко вниманието към него ще е утроено и възможностите ще са по-малко. Същите коментират, че след като при толкова много голове и очевиден фурор през есента Левски изостават на пет точки от върха, какво ли би станало, ако формата на Дембеле не е същата в низходяща посока.

Вашият коментар