Искат повече отбори във втора лига в Испания

Начало » Искат повече отбори във втора лига в Испания
Ла Лига
Gulliver photos/Getty images

Скандалът от последния кръг на Втора дивизия на Испанското първенство с шестима с положителни тестове за коронавирус от ФК Фуенлабрада (градче до Мадрид) и отлагане на двубоя им с Депортиво в Ла Коруня, продължава с пълна сила.  

Десетки журналисти обсадиха хотел “НХ Колекшън“ в Ла Коруня, където отборът на Фунлабрада е под карантина от понеделник наобяд с минимум контакти, а останалите туристи нямат достъп до високия им етаж.

“Днес момчтата започнаха да имат симптоми – температура, болки в главата и мускулите.“ – съобщи младият клубен президент Джонатан Праена като отрече да са нарушавали санитарните протоколи, но призна че пътували без да знаят резултатите от последните трети тестове, а ги научили след пристигането в Галисия.

Кметицата на града поиска разследване от Ла Лига, заради случая били отложени мероприятия, имало страх от зараза сред местните хора.

Не е ясно дали ще се изиграе отложеният Депортиво – Фуенлабрада (30 юли), дали домакините няма да протестират като не се появят на стадиона си заради директното  изпадане в трета дивизия без игра (при неявяване ги заплашва глоба и минус 3 точки).

Депор, Нумансия, Елче и Райо Вайекано искат да се преиграе целия последен 42-ри кръг, което Ла Лига няма да направи. Засега са отложени плейофите за влизане в елита.

Заради скандала пък настояват догодина състезанието вместо 20 да е от 24 отбора (преди години е имало прецедент на сезон с увеличени на 22 отбора), иначе заплашват да се обърнат към съд. Директор на Елче обини сина на шефа на лигата Хавиер Тебас, който е съветник и член на УС на ФК Фуенлабрада, за скандала.