Италианските „инвеститори“ се местят в Пазарджик

Начало » Италианските „инвеститори“ се местят в Пазарджик

Момент от футболен мачПо всичко личи, че и следващият сезон на Първа лига ще е съпътстван с комични и бутафорни изпълнения, след като стана ясно, че италианците от Царско село се местят в Пазарджик.

Само преди няколко дни босът на Хебър Иван Папазов коментира намеренията на италианците да влязат в клуба.

„Как си представяте да се съглася един италиански катун с някакви гастрольори и трубадури да изместят нашите футболисти и треньорът Николай Митов от Хебър и да си пристоят наготово и да си присвоят за себе си този изстрадан успех на отбора”, каза той.

„Всичко относно италианците ще си остане в сферата на научната фантастика. Имах среща с нашия кмет Тодор Попов и искам да успокоя футболисти и треньори, че бюджетът на Хебър в елита е гарантиран, че Николай Митов е нашият треньор и има пълен картбланш“, зяви Папазов пред „Марица“.

Броени часове след това обаче стана ясно, че „сделката“ все пак ще се случи, а според доста издания, в Пазарджик вече има нов „силен човек“ – Софрони Софрониев, който обеща светло бъдеще на новака.

„Бяхме много разочаровани от изпадането на Царско село и искахме да продължим да развиваме идеите си в друг български клуб, но от елита. Така се стигна до разговори с кмета на Пазарджик и вчера си стиснахме ръцете“, обяви той пред Гонг.

„Целта е да влезем в топ 6, като минимумът е място в „златната среда“ в класирането. Проектът ни е дългосрочен и не е възможно да не успеем“.

Клубът е осигурил осветление за стадиона. Това е осветлението на… Царско село, което ще бъде демонтирано. За съжаление на феновете обаче, Хебър тотално ще изгуби индентичността си, тъй като се очаква на практика всички играчи и треньори да са нови. Очаква се да бъде махнат и Николай Митов.

Пред Гонг Софрониев показа, че разбиранията му за футбола са крайно спорни със следното изявление:

„Ние ще се занимаваме само с мъжките отбори, въпреки че вторият е изпаднал от Трета лига. Сигурен съм обаче, че бързо ще се върне. Школата остава приоритет на кмета на Пазарджик, който ще избере хората, които да я ръководят“.

В същото време стана ясно, че Серсе Козми e гласен за треньор на тима. Той има доста мачове в Серия А като наставник, като е вдигал и трофей – Интертото през 2003 г. с Перуджа. Всичко друго са борба за спасение и изпадания, а средният процент победи за цялата му кариера е 37.09.

В последните около 15 години най-много се е задържал в един клуб за година и 8 месеца – в Трапани.