Италия и Дания първи в Топ 8 на Еврото

Начало » Италия и Дания първи в Топ 8 на Еврото
Италия
Снимка: УЕФА

Италия и Дания се класираха първи за четвъртфиналите на Европейското първенство с победи съответно над Австрия и Уелс.

“Червеният динамит“ избухна с 4:0 над Гарет Бейл и комония с дубъл на Каспер Долберг, а Йоан Мееле и Мартин Брейтуейт добавиха по един в края, когато хари Уилсън бе изгонен.

Италиаците пък се мъчиха цял мач да вкарват, съдадоха куп полождния, без да са прецизни, надграха с 2:1 чак в продълженията.

Австрийците на Фода, впечатлиха с физическа издържливост и сърцата организирана  защита, като се опънаха на италианската доминация, а след антакта почнаха да печелят двубоите за топка и леко да настъпват. Така при контра в 63-тата Давид Алаба изведе надясно Марко Арнаутович и той блесна с прекрасен гол с топка през ръце на Донарума. VAR помъдрува минути и с начртани линии развали празника на “алпийците“ с отмяна заради коляно в засада.

Песина спря с хватка-тръшване с ръка около врата Лайнер , беше чиста дузпа, но съдиите  от VAR отсъдиха засада.

Роберто Манчини включи тройна подсилка напред, Лукатели и Инсинзе биха покрай гредите.Вратарят Бахман спаси шут на Киеза, но следващ в 95-тата не успя – Федерико  овладя с глава и стъпало и порази.

Бахман спаси на Инсинье  Песина го излъга и осигури класирането, а италанската публик а запя на на “Уембли“

Савицер изпусна да намали, в 114-тата, 196-сантиметровата  резерва Саша Каладжевич забучи с глава от плонж  след корнер като прекъсна рекордна серия от 1150 минути без допуснат гол. “Адзурите“ чакат победителя от Белгия – Португалия утре