Италия откри с класическа победа у дома и Бочели

Начало » Италия откри с класическа победа у дома и Бочели
Италия
Снимка: УЕФА

Италия победи с 3:0 Турция в първият мач на 16-тото Европейското първенство на Олимпийския стадион в Рим и изскочи лидер в група А.

Откриването на Евро‘2020 бе обагрено в заря от цветни димки, въздушни циркови артисти и топки-балони с цветовете на знамената на 24-те страни-участнички. Андреа Бочели пя “Несун дорма“ на тревата, а чрез холограмна проекция от Лондон U2 – песента на турнира. Италианският тим се надъха, пеейки възторжено националния химн пред близо 20 000 зрители (с маски) на трибуните. Мини-кола играчка пък довози топката до центъра на терена за първия двубой с Турция .

Бонучи, Инсинье, Киелини, Инмобиле заплашиха без да вкарат. Турците тръгнаха да атакуват след антракта и поотвориха в защита. Ченгис Юлдер не успя да улучи вратата на Донарума, а Мерих Демирал си забучи автогол при центриране на Берарди отдясно (53 мин.). Чиро Инмобиле донесе девета победа поред за “скуадра адзура“ с 14-ти свой гол (дебютен на еврофинали). Лоренцо Инсинье се разписа в 79-тата, за да докаже че Италия има силна атака.

За следващия мач с Швейцария се очаква да е възстановен и плеймейкърът Марко Верати. Защитникът Мерас бе пожален от изгонване за брутално влизане в прасеца на Берарди, вднага сменен с болки.