И любимецът на Бала – Каруча, аут от Бургас

2010-12-07 15:35:00

За две години на "Лазур" аржентинецът има 14 гола, отбелязани в 47 мача, така и не стана твърд титуляр

 

Спорният нападател Адриан Фернандес – Каруча приключи кариерата си на "Лазур", след като днес стана ясно, че договорът му с Черноморец е прекратен. Това е малко изненадващо на фона на фактите, че аржентинецът беше първият трансфер на Красимир Балъков като треньор в Бургас, а освен това Каруча му е любимец.

Двамата са работили заедно и в швейцарския Санкт Гален. Фернандес навърши 30 години в края на ноември, а малко след това бил извикан от ръководството и му било съобщено, че договорът му ще бъде прекратен. Официално документите ще бъдат оформени на следващото заседание на Арбитражния съд към Българския футболен съюз.

 

Явно махането на Фернандес е част от финансовите съкращения в клуба, от които бе засегнат и Краси Балъков.

Дни по-рано известният като Каруча играч се сби на тренировка с тунизийския централен защитник на тима Енис Хайри, но случаят е бил потулен. Не е ясно дали това е част от мотивите за освобождаването на играча или високата заплата, която получаваше.

От декември 2008 г. до днес той има 47 мача и 14 гола за акулите от Бургас, но в последния есенен дял е вкарал едва две попадения за първенството и едно срещу Вихрен на 1/16-финалите за купата на страната. Дори и без Фернандес изборът в атаката на отбора от Бургас има, макар и спорен като качество. На разположение на старши треньора на тима са Муйтис Лис, Муса Койта, Мартин Тошев и Георги Андонов. Петимата обаче са реализирали общо четири гола в А група тази есен.

Вашият коментар