И Миньор започна футболната година

2011-01-12 17:07:00

И последният отбор от А група започна зимната си подготовка днес. Миньор стартира на Стадиона на Мира с 15 нови имена, повечето от които са играчи на проби.

Двама са сигурните обаче – Явор Въндев и Борислав Стойчев. Ангел Йошев също е уреден, но той днес не се появи на представянето на новите.

"Доста работа свършихме от декември насам. Уредихме нови играчи, освободихме други. Явор Въндев, Борислав Стойчев и Ангел Йошев подписват с нас, за което сме много доволни", заяви изпълнителният директор на клуба генерал Йордан Димитров, който добави че Миньор ще привлече и Самир Аеес от Академик София, както и с Милен Василев. Още ще бъде наблюдаван и американецът Нейтън.

От клуба разкриха и плановете си за развитие. Ще бъдат изградени нови два терена с изкуствено покритие. Ръководството се похвали, че финансовото състояние е отлично и се надяват така да продължи и занапред. Потвърдено бе, че ЦСКА са се изплатили по трансфера на Румен Трифонов от преди година.

Старши треньорът Стойчо Стоев сподели, че се надява отборът да покаже преди всичко добър футбол, както и че не се съмнява в доброто бъдеще на тима. Той изказа задоволство от привличането на новите имена.

"Миньор е добър отбор. Надявам се да се върна към най-добрите си години и да бележа много голове за тима. Организацията тук е перфектна", коментира един от новопристигналите Яво Въндев. Впечатленията му бяха потвърдени и от бившия играч на Левски Борислав Стойчев, който преди няколко години беше в листата на Реал Мадрид с младите и обещаващи играчи от Европа.

Вашият коментар