Йомов го чакат 4 години „почивка“?

Начало » Йомов го чакат 4 години „почивка“?
Георги Йомов
cska.bg

В урината на Георги Йомов е открит метаболид на тестостерона, което е анаболен стероид, твърди „24 часа“, позовавайки се на свой източник.

В събота стана ясно, че националът е дал положителна проба за забранено вещество след двубоя с Македония Гьорче Петров от Лигата на конференциите. В момента той е със спрени права за 3 месеца и до 1 септември трябва да даде обяснения за случката пред УЕФА. Заради това са били проверени играчите на ЦСКА и Базел след реванша от плейофа за груповата фаза.

Наличието на анаболен стероид означава задължително 4 години наказание за национала, но всичко зависи от изслушването му от органите на УЕФА, като евентуално може за се стигне и до арбитражния съд в Лозана.

Единственият начин да се намали наказанието е да се посочи кой точно е дал забраненото вещество или пък да се разкрие схема за доставка и използване. При това положение може да се стигне до две години и дори шест месеца, но ще трябва малко чудо, за да се докаже подобно нещо, се казва още в информацията.