Йордан Петков напуска Славия

2010-12-24 10:24:00

Бившият капитан иска да играе още, гледа към Б група

 

Бившият капитан на Славия Йордан Петков не се разбра с ръководството на клуба за работа на Овча купел и ще напусе отбора, разтрогвайки по взаимно съгласие. Последната оферта на Венци Стефанов към низвергнатия играч беше шеф на ДЮШ.

Петков беше твърд титуляр преди да подари точка на Левски в дербито межди двата отбора. Тогава само за няколко секунди той на два пъти наруши правилата в наказателното си поле, като втория фаул беше изключително безумен и дори демонстративен (виж снимката). След наказателния удар Левски се измъкна с точка от Овча купел.   

"Никога няма да кажа дума срещу Славия, този отбор ми даде много и значи много за мен. Седнахме и се разбрахме като зрели хора. Оставям с добри чувства към Венци Стефанов и клуба. Пожелавам много успехи на момчетата. Бях решил да спра с футбола, ако стана треньор. След това обаче размислих сериозно и прецених, че още ми е рано да спирам с футбола. Имам сили да играя още", коментира Петков.

Петков дойде на Овча купел от Локомотив през 2001 г. Тази година той изигра мач №200 за "белите". В кариерата Петков е играл още за Етър, Локомотив (Сф), украинския Ворскла и турския Самсунспор.

Варианти за Петков сега са Етър и Лудогорец. Любопитното е, че и двата тима са се устремили "със 100 км/ч" към А група. Към Лудогорец пък се устреми другият зачеркнат от Славия след мача с Левски – Тодор Колев.

Вашият коментар