Казусът в Б групите ще се решава в сряда

2011-03-07 11:22:00

Бъркотията с взимането на точките е голяма, дъжд от жалби в Централата

Апелативната комисия на БФС ще се събере в сряда, за да разгледа жалби на отборите от двете Б групи срещу решението да бъдат анулирани резултатите на отказалите се отбори.

В Западната Б група се отказа след Нова година Ком-Миньор Берковица, което довеждане до отменането на точките, спечелени срещу този състав. По този начин Ботев Враца и Етър са начело с по 28 точки, но врачани имат по-добър баланс в директните двубои.

Много по-голяма бъркотия обаче се получи в Източната Б група, където в рамките на няколко дни бяха анулирани резултатите на Дунав Русе и Черноморец Балчик. След пренареждането на класирането с останалите отбори начело са Лудогорец и Доростол с по 22 точки, пред Поморие и Спартак Пловдив с по 21.

Миналата седмица обаче БФС беше залят с протестни жалби срещу изваждането на резултатите. На служителите в централата обаче направило впечатление, че жалбата е напълно еднаква от всички отбори и ще проверят дали няма един автор, а след това е била разпространена. Става въпрос за претендент за промоция в елита, който се чувства ощетен от отнемането на точките, спечелени срещу Дунав и Черноморец Балчик.

Вашият коментар