Как да печелим от футболни прогнози

Начало » Как да печелим от футболни прогнози

Всеки от нас си мечтае да удари голямата печалба със залога си на дадена футболна среща, но не всеки е сред истинските късметлии. За да поставим успешен печеливш залог, не е достатъчен само късмет или това дали познаваме отблизо играта, играчите и отборите. За целта е хубаво да се осланяме и на актуални футболни прогнози, изготвени от доказани и успешни типстъри.

Днес в интернет можем да открием огромно разнообразие от различни типове прогнози от които можем да избираме. Разбира се, не е добре да се предоверяваме на всички тях, но обикновено те ни насочват към верния за желаната победа.

Всеки залагащ на спорт търси сигурните, аргументирани и професионални футболни прогнози. Те са дело на специалисти в областта на футбола, които са на „ти“ с всичко около тази велика игра, и които могат да ви посъветват за всеки един мач, който ви интересува. Все пак имайте едно наум, защото всеки един футболен мач е изпълнен с обрати и непредвидими изненади, които могат да объркат плановете дори на опитните типстъри, а какво остава за редовите залагащи на спорт сред нас.

Дори мачът да върви добре според нашите планове, винаги има сюрпризи като жълти и червени картони, контузии, дузпи, драстична промяна в метеорологичните условия или неочаквани и неудачни смени. Затова следете отблизо този спорт, правете си изводите и търсете съвет от типстърите. Какви прогнози предлагат те?

Безплатните прогнози са сред най-често използваните от феновете. Това, че не са платение, далеч не значи, че не са добри. При тях може да получите качествени съвети, без да се налага да рискувате парите си при неуспех. От друга гледна точка, една безплатна прогноза често може да ви помогне да спечелите със залога си. Много сайтове се издържат от реклами, за да могат да предоставят на потребителите прогнози без заплащане и така да увеличават постепенно посещаемостта си.

Платените футболни прогнози и ВИП абонаментът са за най-запалените фенове, които не жалят пари за тази качествена услуга. При тях може да получите повече детайли около мачовете, да проверите статистиките или да получите други интересни данни и факти за съответните отбори в дадената среща. За повечето платени прогнози, обикновено работят професионални типстъри с голям опит, на които определено можем да се доверим.

При професионално направените прогнози, специалистите, които ги изготвят, правят това въз основа на богат опит и задълбочено познаване на играта. Те вземат предвид и различни фактори за всеки отделен мач, които правят прогнозите им максимално сигурни и печеливши, така че да са от полза за залагащите на спорт.

Как се изгражда самата прогноза?

Вземат се предвид резултатите от всички директни мачове между двата тима. Това е един от най-използваните статистически показатели, въпреки че не е от толкова голямо значение в колективен спорт като футбола, за разлика от някои индивидуални спортове. Причината е, че при футбола всеки сезон е сам за себе си и с годините се сменят треньорите, играчите, моментното състояние на отбора и редица други фактори. Затова и типстърите обикновено обръщат по-голямо внимание на последните срещи между отборите.

Сред по-показателните критерии, използвани в прогнозите е представянето на всеки отбор като домакин и като гост. Той сочи доста вярно стила и схемата на игра на даден отбор или и на двамата противници. За да е максимално точен обаче, е добре да се проследят няколко кръга от съответното първенство, за да се видят точно тенденциите и да се стигне до по-вярна извадка за статистическите цели.

Моментната форма на двата отбора също е много важна за прогнозирането на изхода от мача. За да добием представа за нея, е добре да се сравни индивидуалната класа на футболистите на всички позиции – нападатели, полузащитници, защитници, вратари, резерви. За моментната форма на отбора се съди както от неговите резултати досега, така и от това как е играл в предишните срещи. Важно е също и срещу кой отбор са били тези срещи и в каква форма е бил противникът в тези мачове.

Има и редица други фактори, които имат предвид типстърите в прогнозите си. Дали има умора в отбора и футболистите? Каква е тяхната мотивация? Къде се играе мачът? Има ли наказани и контузени играчи? Сменян ли е често треньор или футболисти? Очакват ли се нови ротации? Какви са метеорологичните условия на стадиона, какъв е теренът, каква е съдийската тройка и т.н…