Калмар връща пари на фенове

2010-07-30 03:10:00

Ръководството на Калмар обеща да възстанови всички постъпления от феновете, платили си да наблюдават по интернет сблъсъка с Левски (1:1) от турнира Лига Европа. Двубоят бе в четвъртък вечер и не бе предаван по нито една телевизия, което принуди огромна част от българските запалянковци да платят близо 10 лева за удоволствието да гледат своите любимци онлайн през официалния сайт на шведския клуб. Заради технически проблем, предаването пропадна малко след началото му.

Според информация, публикувана на страницата на отбора, след 20-ата минута на мача е имало близо 94 000 заявки към видео сървъра. Заради огромното натоварване, машината на интернет провайдера отговарящ за стрийма е блокирала. "Въпреки всички наши усилия, сървърът не бе рестартиран преди края на мача", обясняват ситуацията от техническата поддръжка на сайта.

От клуба се извиниха за причиненото неудобство и поеха отговорността, че всички платили фенове да гледат мача, ще получат парите си обратно по банковите си сметки до два дни.

 

Вашият коментар