Камата се размина с Бахрейн

2010-11-03 15:37:00

Местен специалист пое националния тим на арабската страна

 

Един от най-успешните клубни треньори в Бахрейн Салман Шарида е новият национален селекционер на арабската държава, съобщава местната федерация. Така се сложи край на предположенията, че постът може да бъде зает от Христо Стоичков.

Шарида е бил първи вариант, като от родината му са чакали само да реши къде иска да работи – у дома или в Пакистан. След избора му Стоичков е отпаднал като възможност.

Специалистът сменя на поста австрийския наставник Йозеф Хикерсбергер, който се оттегли, за да застане начело на бившия си тим от Обединените Арабски Емирства, Ал Вахда.

Шарида е един от най-опитните, успешни треньори в региона и е постигнал велики неща на клубно ниво. Ние го назначихме, защото има отлични качества. Нашата задача е да подкрепяме отбора, а Шарида е правилният човек за поста", заяви вицепрезидентът на бахрейнската федерация шейх Али бин Халифа ал Халифа.

Колкото до възможността Стоичков да заеме поста, самият той пристигна в Бахрейн миналата седмица и обяви, че е близо до това да стане селекционер на страната.

Вашият коментар