Кандидатстваме за европейско за младежи до дупка

2011-02-10 09:20:00

България иска и юношеския шампионат на Европа

България ще се кандидатира за домакинството на следващото европейско първенство за юноши до 19 години и за младежи до 21 години, за да играе на шампионата, каза селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански в Ловеч, след приятелския мач между България и Камерун в Ловеч, който нашите спечелиха с 3:1.

"Мислех, че ще спечелим домакинството на Евро 2013. В мен имаше голяма увереност, но в крайна сметка го дадоха на Израел. Оказа се, че Израел са направили няколко опита да спечелят домакинството на голямо първенство. Ние ще кандидатстваме докато спечелим такова домакинство. Така можем да се класираме за европейския шампионат. Сега сме на 39 място по коефициент в Европа и е ясно, че при жребия няма как да ни се паднат лесни съперници", заяви Мадански.

УЕФА е изтеглила служебно жребия за следващите квалификации, тъй като всички страни са имали претенции, неприемливи за другите. Нашите стартират у дома срещу Холандия на 1 септември, а на 5 същия месец гостуват на Шотландия.

До началото на квалификациите за Евро 2013 младежкият отбор ще изиграе още четири проверки. Следващата е на 26 март кат гост на Сърбия. Две контроли са предвидени за юни и една за август.

Вашият коментар