Капело: След европейското се пенсионирам

2010-09-09 12:02:00

Европейското в Полша и Украйна, ако се класираме естествено, ще бъде последният ми ангажимент към националния отбор на Англия, казва Дон Фабио

Селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело обяви, че квалификационната кампания за европейското първенство и евентуално финалите в Полша и Украйна ще бъдат последните му ангажименти, свързани с футбола. Италианецът е вече на 64 години и смята след още две да се отдаде на почивка.

"Нямам намерение да подновявам договора си с английската федерация. След като той изтече, вече ще съм твърде стар и искам да се насладя на живота си като пенсионер", оповести плановете си наставникът на англичаните.

Той беше подложен на сериозна критика от местните медии след провала на световното първенство. Футболната асоциация се колебаеше дали да прекрати договора му, но предпочете да не го прави. В него има клауза за 12 млн. паунда (14.6 млн. евро) неустойка при разтрогване.

След силния старт на евроквалификациите обаче отношението към италианеца отново се промени. Англия започна с две убедителни победи над смятаните за основни конкуренти в групата – с 4:0 над България на "Уембли" и с 3:1 над Швейцария в Базел.

Следващата задача пред селекционера е да избере кой ще бъде капитан на националите за постоянно. Капело намекна, че това може да остане Стивън Джерард, който взе лентата след контузията на Рио Фърдинанд. Бранителят на "Манчестър юнайтед" вече се възстанови и би трябвало да е готов за следващите двубои на Англия, но вероятно тогава Джерард ще продължи да е капитан.

Вашият коментар