Карбахал изкова победа за Реал в трилър на Бернабеу

Начало » Карбахал изкова победа за Реал в трилър на Бернабеу
Дани Карбахал Реал М
Снимка: Даниел Касас/BGfootball.com

Реал Мадрид изстрада истински трилър, но обърна с 3:2 опашкаря Алмерия в 21-ви кръг от Испанското първенство, което води с 51 т. преди колидера Жирона (49) да посрещне Севиля от 22 ч.

Над 80 000 зрители изпълниха трибуните на “Сантяго Бернабеу“ в слънчевия мадридски следобед, за да приветстват отбора за първия спечелен трофей през новата година Суперкупата на Испания, поднесена от капитан Начо Фернандес, също да уважат паметта на един от най-великите футболисти Франц Бекенбауер. Всенародните очаквания от лека победа бяха попарени още в първата минута от 22-годишен белгиец с арабски корени Ларжи Рамазани, който се възползва от дълбочинен пас и с прецизен удар към сглобката на вратата на Кепа Арризабалага шокира неподготвените домакини.

Оттам отборът на Гаизка Гаритано си повярва, стегна редици и парираше добре опитите на Реал. Несилни удари отляво на Вини, Родриго и Белингам бяха извадени, два снаряда на Крос минаха над врата. Публиката на “Бернабеу“ се ядоса и засвири при хубава атака на Серхио Аррибас (даден да се обиграва в Алмерия) и при подминато събаряне на Джуд.

Агитка от 500 ентусизирани привърженици от Андалусия развяха червено-бели шалове с песни “Да, можем“ в 44-тата, когато Едгар Гонзалес удвои с мощен шут от извън наказателното. Начо и Рюдигер предотвратиха нови дв опасни, а защитата на Алмерия блокира силен с яд на Валверде.

Анчелоти се осмели да вкара Брахим, Хоселу и Фран Гарсия (за Начо, Менди и Родриго) след почивката и заостри атаката. И само както необяснимата магия на футбола може, освиркванията от доста недоволни фенове на мадридския храм се превърнаха във въодушевено изригване след гола от дузпа на Белингам в 58-мата минута (игра с ръка на Кайки) в песни “Хей, Джуд“ и “лололо“, плюс окуражителни възгласи с аплаузи при следващите отигравания на “белите“.

Хората аплодираха отмяна на третия гол на гоsтите – на Серхио Аррибас (за предшестващ удар от Лопи в лицето на Белингам), после се израдваха бурно на изравняващ на Винисиус, дори два пъти, защото VAR се бе намесил и главният съдия Ернандес Маесо трябваше да ходи да гледа на монитор трети гол поред, накъсвайки битката. Белингам забучи от втора линия в 76-тата, отмениха го за засада на Фран. Бързоногият мотор на Реал Брахим бе задържан пред вратата на скорост с топката, не свириха друг наказателен.

Последните жокери Себайос и Камавинга също се включиха добре. Белингам и Винисиус опитваха нахъсано, но направиха грешки, а и топката не влизаше, независимо от рекордни добавени 11 минути. Победата изкова вторият капитан Дани Карбахал като даде поредно перфектно центриране отдясно и след избит удар на Белингам, сам опъна мрежета на Луис Максимилиано, после хукна назад да спасява ценните изстрадани точки.

Публиката разонно дълго аплодира спектакъла и сърцатата игра!

“При втория гол има ръка и няма дузпа, защото ме фаулирват преди това. – жалваше се Едгар. – Едно бутване не ми дава да стана, Ако това не е нарушение следващото срещу Белингам, заради което ни отмениха третия гол (1:3) също не трябва да е. Всички решения бяха за тях, боли те.“

“Всички видяха какво се случи, без думи съм.“ – каза треньорът на Алмерия Гадитано.

“Разбирам оплакванията им, изиграха силен мач с много борба, но мисля, че главният съдия реши правилно и трите ситуации след посочване от VAR. – коментира Анчелоти. – Първото полувреме ни беше кошмарно, за забравяне. Аз сбърках със стартовия състав, подведе ме тренировката вчера – бе уморен отбор, макар всички да искат да играят. В 30-тата вече мислех за смени. Те дадоха свежест, енергия, беше друго и с помощта на публиката на стадиона, които винаги отговарят.“