Клифтънвил пусна жалба срещу ЦСКА

2010-08-17 17:20:00

Северноирландският Клифтънвил подаде жалба в УЕФА срещу ЦСКА заради участието в срещата-реванш на Спас Делев, съобщи БТА.

Делев не бе в групата на ЦСКА за първия мач в София заради документални неуредици около трансфера му от Пирин при "червените", но взе участие в реванша на 5 август при победата с 2:1, предадоха от ББС. Според Клифтънвил договорът на играча бил изтекъл три дни преди мача.

От УЕФА отговорили, че контестации се подават до 24 часа след края на мача, което явно не е сторено от Клифтънвил. Въпреки това, европейската футболна централа ще провери случая.

Жалбата е пусната от Ирландската футболна асоциация от името на Клифтънвил, като се очаква да има отговор до края на днешния ден.

 

„Няма никакви проблеми около картотеката на Делев. Нека УЕФА и Клифтънвил си проверяват колкото искат, това си е тяхно право. Най-елементарната логика е, че след като от европейската централа са го картотекирали, няма как да има проблем. Щом има картотека – значи е редовен!” – отсече спортно-техническият шеф на ЦСКА Емил Костадинов.

Спас Делев не взе участие в първия мач от Лига Европа в София. Тогава от щаба на ЦСКА заявиха, че има проблем с неговите документи, но най-вероятният мотив за неучастието му бе скарването му с Павел Дочев няколко дни по-рано.

Вашият коментар