Клубовете много искали Михайлов, затова се върнал

Начало » Клубовете много искали Михайлов, затова се върнал

Борислав МихайловПрезидентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че се е завърнал начело на централата, не защото хората, които му поискаха оставката вече не са на власт или пък за да държи властта до последно, а защото клубовете са го искали.

“Аз не съм човек на празните приказки. Аз говоря, когато има какво да кажа. Всеки има право да си прави кампания или компания. Има си устав за конгреса. Не ми е никакъв таргет на мен Бербатов. Аз дойдох да си завърша мандата, защото ме искаха клубовете. Един месец до конгреса могат да се обявят кандидатурите, може да има още 30 кандидати. Има време, имайте търпение. Ще говоря най-вече пред хората, които ще ме избират. Успех на всички, само да не забравят да не прекрачват добрият тон“, каза Михайлов, под чието ръководство българският футбол копае дъно след дъно в последните 15 години.

Той отказа да коментира писмото със запитване от страна на УЕФА и ФИФА за причината за неговото завръщане начело на БФС.

„Писмото е информативно, ние сме отговорили, което са питали. Не сте много интересни с този въпрос“, заяви раздразнено Михайлов.

„Изпаднал отбор няма морално право да предявява участие в групата. Обсъдиха се варианти за попълване на групата с отбори от Втора лига. Отборите на четвърта и пета позиция обаче са с по-малко възможности. Три отбора от Втора лига влизат директно в първа през следващия сезон. Един ще играе бараж. Това е най-справедливото“, каза Михайлов.

Относно националния отбор Боби изрази задоволство, че този път наистина се прави подмладяване на националния отбор.

„Този път наистина треньорът прави едно пълно подмлядяване, което не сме успели до момента да направим. Надявам се от тази група футболисти да се изгради един стойностен национален отбор“, сподели бившият любимец на нацията.

Левски и Черно море са получили лецензи под условие за сезон 2021-2022 в Първа лига. Това заяви президентът на БФС Борислав Михайлов. Двата клуба ще са под мониторинг всеки месец. Все още не е ясно от какво е продиктувано това решение на Лицензионната комисия.

Лиценз за групата обаче получава Локомотив София, който не разполага със стадион, подходящ за мачове от родния елит. Твърде вероятно е двата клуба, създадени по едно и също време – Локомотив и ФК ЦСКА 1948 да играят на Националния стадион „Васил Левски“.

Като цяло Михайлов направи доста неприятно впечатление на журналисти и фенове, които гледаха събитието с провокативното си поведение и тон.