Кметъла измете Фичо, доведе Сухия

2010-10-06 18:11:00

Филип Филипов освободен от Калиакра, Тони Здравков го заменя

 

Кметът на Каварна и бос на Калиакра Цонко Цонев уволни досегашния треньор на Калиакра Филип Филипов. Причината – поредица от слаби резултати срещу директни конкуренти за оцеляване в "А" група. Цонев, който заради голямата си любов към метъл музиката е наричан Кметъла, веднага призова свой добър познайник да поеме отбора.

 

Новият наставник е Тони Здравков, който все още е обвързан с "Левски". Специалистът се водеше треньор на Кариакра и по времето на Велислав Вуцов в Каварна. Тогава синът на Иван Вуцов ръководеше тренировъчния процес, но на хартия бе записан като главен мениджър. През 2007 г. Калиакра стигна до бараж за влизане в елита. Впоследствие Велислав взе Здравков за свой помощник в "Левски". При освобождаването на Вуцов от "синия" стан асистентът му остана на "Герена". През миналия сезон дори се водеше и наставник на левскарите. Говореше и на пресконференциите им, тъй като изпълняващият длъжността Георги Иванов нямаше лиценз.

 

"Разтрогваме договора по взаимно съгласие с Филип Филипов. Постигната е договорка с Тони Здравков, когото чакаме утре в Каварна. Цонко Цонев е разговарял с него и се е разбрал. Помощниците си остават", обясни президентът на Калиакра Венцислав Василев.

 

"Постигнахме лоши резултати в мачове срещу преки конкуренти – Пирин, Монтана и Академик (София). Нормално е да има промяна. Не виждам мотивация в играта на футболистите. Ще гледаме да вдигнем момчетата. Има едно психологическо затормозяване от тези резултати. През зимната пауза ще търсим решения. Ще бъдат освободени някои играчи. Знаете, че зимата трудно излизат качествени играчи. Ще търсим промени, за да вдигнем класата на отбора. Те ще са необходими за оставането на отбора в "А" група. За мен причината за кризата най-вече е във футболистите. Все пак треньорът е този, който трябва да ги мобилизира и нареди на терена. Но като не играят футболистите и Моуриньо да дойде, същата работа. Все пак трябва да има промяна", добави Василев.

 

Досегашният треньор Филип Филипов изказа разочарование, че е научил, че ще го сменят от сайтовете. "Беше редно първо да ми се бяха обадили на мен, нали за това сме мъже. Като изключим този факт оставам с най-добри чувства към всички хора в този клуб Цонко Цонев, президентът Венцислав Василев и играчите. Не чувствам, че съм бил подведен или излъган от някого. Сега се надявам на коректно отношение при прекратяване на договор", каза Фичо.

 

Заниманието тази вечер ще бъде водено от помощник треньора Стефан Славов. Още утре първо занимание начело на Калиакра ще проведе Тони Здравков-Сухия.

Вашият коментар