Ковид-19 ни отне Адмирала!

Начало » Ковид-19 ни отне Адмирала!

Никола Спасов

Старши треньорът на Монтана Никола Спасов почина тази сутрин в болницата в Монтана. 61-годишният спец бе диагностициран с коронаирус и в продължение на три седмици се лекуваше в пулмологията от двойна бронхопневмония.

Той се разболя от Ковид-19 в началото на месеца, след което състоянието му влоши и постъпи в болница. Миналата седмица състоянието му се бе подобрило и се очакваше днес да бъде изписан, но през уикенда нещата се влошили рязко, което се оказало фатално.

Най-големите успехи в треньорската си кариера Адмирала постигна начело на Черно море. През май 2015 година печели Купата на България с „моряците“ след велика победа с 2:1 над Левски във финала. Историческият триумф в Бургас е постигнат след продължение и обрат. Освен това пред 15000 фенове на „сините“, които водят до 90-ата минута и имат числено предимство на терена 90 минути.

У нас е водил още Спартак (Варна), Светкавица, Калиакра и Царско село, с който успя да спечели Втора лига. Бил е начело на македонския Брегалница и казахстанския Кизилжар.

Поклон пред паметта му!