Кои са най-добрите футболни лиги?

Начало » Кои са най-добрите футболни лиги?
Висша лига на Англия
Gulliver photos/Getty images

Редовно се спори кои лиги са най-добрите и кои имат най-добрите играчи в тях – или дори кои са най-конкурентните и разнообразни. Често това обаче се основава на лични предпочитания, а не на обединение от фактори, за да се разбере точно коя лига е най-вълнуващата като цяло. От sesame обобщават петте топ първенства.

  1. Френска лига 1

Френската Лига 1 заема пето място. Тя отбелязва постоянно по-високи от средните резултати, има добра репутация, както и много големи страни участници и добра посещаемост.

  1. Серия А – Италия

Серия А заема четвърто място.

Страхотни трансфери, както и топ имена в лигата – едновременно елитни и второстепенни „много добри“ играчи – и множество исторически клубове, които  привличат вниманието.  Серия А на Италия определено има страхотна репутация.

  1. Германска Бундеслига

Германската Бундеслига взема бронзовия медал, а областите, в които е успешна, са толкова очевидни, колкото и областите за подобрение са изненадващи.

Страхотни млади играчи, както и масивен брой звезди в разцвета на силите си дават най-добрите резултати на Бундеслигата, но средните 2,7 гола на мач са най-ниските от която и да е от първите четири лиги в нашето класиране.

За разлика от това, Бундеслигата има най-висок резултат от всяка лига за присъствие.

  1. Испанска Ла Лига

Ла Лига заема второто място. La Liga също така печели огромни точки за брой представени звезди и конкурентно предимство за количеството големи отбори. Ще видите и по 2,9 гола на мач в Испания, което е изключителен резултат.

Недостатъците като че ли са скъпите трансфери и намалена посещаемост.

  1. Английска висша лига

Висшата лига на Англия остава най-високо оценената и най-вълнуваща лига.

Непрекъснато отразяване на новините, броят на клубовете от висок клас, големите такси за трансфери и голяма посещаемост, изстрелват лигата на първо място.

По-малко впечатляваща е репутацията ѝ за развитие на национални младежки таланти, област за подобрение в повечето клубове в лигата, но като се вземе предвид всичко останало, Висшата лига заема челна позиция.