Кои са най-популярните пазари за футболни бетове

Начало » Кои са най-популярните пазари за футболни бетове

СтадионНай-великата игра футболът събира милиони фенове пред екраните и на стадионите, а също така и пред устройствата и виртуалните зали за залози. Смята се, че първите футболни залози са направени преди цяло столетие – през 1923 г. Тогава участниците влизали в пулове със системи за точкуване, които доста се различават от начина, по който в момента се осъществяват залозите.

В днешни дни футболът се е превърнал в най-популярната дисциплина за залагане. Онлайн букмейкърите предлагат изобилие от различни футболни пазари, на които може да се прави бет, особено в големите лиги и ключови мачове, където броят на опциите за залагане достига стотици. Ето кои са едни от най-предпочитаните и разпространени пазари за футболни бетове.

Краен резултат или Победител в мача
Това е основният пазар за залагане, който винаги стои на първо място и позволява на феновете да направят прогнозата си кой ще бъде победителят в мача. Тук опциите са три – да победи гостуващият отбор, да победи отборът домакин или да има равенство. Тук залозите се отнасят само за редовното време, тоест продълженията и дузпите не влизат в прогнозата.

Над/Под общо голове или Брой голове
Този пазар също е харесван от запалянковците, като дава възможност да се направи бет за броя голове, които ще бъдат отбелязани по време на мача. В зависимост от събитието и букмейкъра, могат да бъдат добавени и други пазари като брой голове в полувремето. Опциите тук са само две – под и над определен брой голове, като стандартната бройка е 2,5, но е възможно да варира според събитието.

Следващ гол
Както се разбира от името на пазара, тук запалянковците могат да заложат на това кой от двата отбора ще вкара следващия гол. Опциите са три – да отбележи отборът домакин, гостуващият отбор или без гол, което означава, че няма да има повече отбелязани голове в мача.

Равенство няма залог
Този маркет е вариация на залога за краен резултат, като разликата е, че тук липсва възможността за равенство. Предимството на подобните пазари е, че залагащите могат да изберат по-благоприятния коефициент измежду двата маркета и къде да направят своя бет. В някои случаи обаче, ако първото полувреме завърши с равенство, селекцията може да бъде отменена и залогът да бъде върнат.

Двоен шанс
Двоен шанс е интересен маркет, който дава възможност да се заложи едновременно на два изхода от мача. Пазарът е подходящ при оспорвани мачове, когато играчът се колебае какъв ще бъде резултатът. За разлика от залога на краен резултат тук се покриват две възможности, като възможните залози са отборът домакин да спечели или да има равенство (1Х), гостуващият да спечели или да има равенство (Х2) или който и да е от двата отбора да спечели (12). Избирайки залог на двоен шанс залагащият намалява риска от загуба, но същевременно с това намалява и възможната печалба, тъй като тук коефициентите са по-ниски от обикновено.

Хендикап
Това е интересен вид залог, който е харесван от по-напредналите и опитни залагащи. В същността си хендикапът представлява предимство на по-слабия отбор или аутсайдер спрямо превъзхождащия го противник. Основните видове хендикап са европейски и азиатски, като всеки от тях се състои от множество разновидности в зависимост от мача. Фактически повечето основни пазари могат да се намерят и в отделен маркет в комбинация с хендикап. Ключова разлика между европейския (срещан при букитата още само като Хендикап) и азиатския вариант е, че при първия има три опции за залог, докато при втория са само две (изключено е равенството), което разбира се води и до значителна разлика в коефициентите. Залозите при хендикап се познават по това, че линиите са отбелязани с плюс или минус в зависимост от това кой отбор получава предимство, като минусите са за фаворита, а плюсовете за аутсайдера.