Кои са най-успешните треньори в родния футбол по спечелени точки на мач?

Начало » Кои са най-успешните треньори в родния футбол по спечелени точки на мач?

Българският футбол може и да се намира в известна дупка през последните години, като в това отношение редица посочват, че има кадрови проблеми по отношение на качествените треньори. Въпреки това е необходимо да се върнем само няколко години назад, за да си припомним, че по родните терени са се изявявали и редица изключително качествени специалисти, оставили отпечатък и извън българската държава.

А ако искате и вие да се почувствате като част от надпреварата в идния сезон в efbet Лига, то може да погледнете страхотния бет365 бонус от Ефир-бет. В следващите редове обаче ще се върнем назад във времето, за да си припомним някои треньорски величия, изявявали се по българските терени.

  1. Миодраг Йешич

Колоритният сърбин остана в историята на ЦСКА, грабвайки шампионската титла през 2005-та година, в която изведе „червените“ и до сензационна победа срещу Ливърпул. Към богатата си и цветуща визитка Йешич може добави спечелени две купи на България, както и титла с Партизан и шампионски отличия в Либия и Мианмар. Понастоящем 62-годишният специалист отново е свързван с престой в арабската страна. В България Йешич има най-високия точков актив средно на мач – 2.42.

  1. Ивайло Петев

 Това е човекът, който започна революцията в Лудогорец, печелейки първите две титли с клуба, когато все още съставът далеч не беше със същото качество, както е понастоящем. Въпреки неуспешният период начело на родния национален отбор сега Петев има възможност да се изяви начело на Босна и Херцеговина. Средният му точков актив в родния елит е 2.33, с което заема второто място.

  1. Станимир Стоилов

Стоилов утвърди името си в родния футбол след сензационния период начело на Левски през първото десетилетие на века. Той постигна грандиозни успехи и в Астана, където беше изпратен като истински герой. Средният му точков актив у нас е 2.19, а може само да се надяваме, че Мъри някой ден отново ще е начело на роден тим.

  1. Стойчо Младенов

Още един от героите на „червената“ общественост, който постигна редица титли, преди да замине да работи в Казахстан, където също остави страхотни впечатления с работата си в Кайсар. Младенов също е безработен понастоящем, но може да се надяваме, че скоро отново ще жъне успехи.

  1. Любослав Пенев

Легендарният стрелец на ЦСКА се оказа, че може да се справя наистина добре и като треньор, а бидейки начело в момента именно на „червените“, той ще се надява, че ще може да донесе титла в колекцията си и като треньор, с което да повиши и средния си брой спечелени точки – 2.01 за момента.

  1. Георги Дерменджиев

Архитектът на влизанията на Лудогорец в Шампионската лига може с право да каже, че е истинска легенда на „орлите“. Лошият период начело на Левски му понижи средния точков актив до 1.96, но бившият национален селекционер може и скоро отново да получи авторитетно треньорско място в родния елит.

  1. Георги Тодоров

Тодоров е изненадващо име в списъка, след като той е получил титлата на „пожарогасител“ през последните години в Левски. Добрите му статистики в не малка степен са факт, защото обичайно застава начело на „сините“ за няколко мача без значение в края на поредния не особено бляскав сезон.

  1. Стамен Белчев

Специалистът има два периода начело на ЦСКА, в единият от които успя да вкара столичния гранд дори в групите на Лига Европа. С 1.81 точки средно на мач Белчев е сред солидните треньори у нас, които може да очакваме, че скоро пак ще застанат начело на някой роден клуб.