Конгресът би шута на Боби и сие

Начало » Конгресът би шута на Боби и сие

Борислав МихайловРедовният конгрес на БФС освободи досегашното ръководство на Централата и Изпълкома с решение на 75 присъстващи делегати.

Форумът се провежда съгласно законовите разпоредби, въпреки че статуквото до последно се опитваше да осуети провеждането му.

Нямаше отчет от БФС и не се прие следващ бюджет. Взеха се още важни решения: Изпълкомът ще е от 9 вместо досегашните 15 човека и шефът на централата вече ще се избира за максимум 3 мандата, влизат в сила от следващия конгрес.

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че искал честни избори на Конгреса в емоционално изказване, след като първо не бе допускан от организаторите от БФС до зала 3 на НДК.

„Не ми е приятно това, което се случва. Тъжно ми е, но сме принудени да направим това и го правим. Хората, които присъстваха на предишния Конгрес чуха речта ми. Всички кандидат-президенти и клубове трябва да присъстват. Това е футболът – една честна надпревара. Ние се борим за честен и прозрачен Конгрес, но досега не ни се даваше шанс за такъв. Това, което правим в момента е в рамките на закона. Няма от какво да се притесняваме. Тъжно е, но е наложително. Правим го за доброто на футбола.

Трябва обединение. Не искаме много, искаме само честен Конгрес. Вие, клубовете, сте върховният орган на БФС. Направихте нещо революционно. Нямах подготвена реч, исках да импровизирам. Всеки може да ме държи отговорен, ако не изпълня обещанията, които дадох по време на обиколките из страната. Дори екипът ми ще ме държи отговорен, ако престъпя моралния компас, който съм си сложил или не спазя думата си.

Благодаря ви, че дойдохте и съжалявам, защото футболът не печели от всичко това. Детско-юношеският футбол е приоритет за мен. Искам да видя някой като мен, Стилиян или Мартин. Когато ми дойде времето, нека заповяда някой друг, или ако прецените, че не ставам, направете същото, което правите сега“.