Константин Папазов дал заема на Левски

Начало » Константин Папазов дал заема на Левски

Вторият по сила акционер в Левски Константин Папазов разкри коя е малката фирма, която в началото на месеца спаси Левски със заем, за да бъдат платени заплати играчите.

„На 3 август 2020 г. лично от моята фирма дадох заема, тъй като смятах, че така е правилно. Защото момчетата бяха получили само по една заплата от февруари насам. Направих го, понеже знаех, че до десетина дни ще дойдат парите от трансфера на Иван Горанов, но няма време за изчакване да мине този период. Понеже сме прозрачни, трябваше да кажем кой е дал парите, за да е доволен Степан Хиндлян“.

„Не исках да се разкрива името ми, за да не стават проблеми в семейството ми. Бях обещал на съпругата ми, че няма да наливам пари във футбола, така както го правя в баскетбола, тъй като става дума за различни пропорции. 443 000 лева само за последните три години съм дал в баскетбола. За 26 години в спорта съм участвал в ситуации, в които съм спасявал съблекалнята си“, допълни баскетболният треньор.

„Относно лихвата, с която се спекулира. За успокоение на тези, които ме правят лихвар, сумата от 333 лева, генерирана за дните на заема, е върната с акт за дарение. За всичко може да ме обвинят, но във финансово отношение, но е и да твърдят, че съм лихвар“, обясни Папазов.