Костадинова уцели олимпийско сребро на пистолет

Начало » Костадинова уцели олимпийско сребро на пистолет

Антоанета КостадиноваАнтоанета Костадинова отстреля първи медал за България на олимпийските игри в Токио и ни нареди на 16-то място заедно с Испания, Белгия, Бразилия и др.

35-годишната състезателка от Търговище грабна сребро на 10 метра въздушен пистолет като водеше почти през цялото време на финала (с нов регламент от 10 изстрела и следващи 15 като директни елиминации), но с последен финален я победи рускинята Виталина Баштрашкина (240,3 т.). Успехът за България в традиционно силния ни спорт стрелба е огромен, нямаме олимпийски медал от 17 години.

“Страхотно развълнувана, щастлива съм, най-накрая след толкова опити успях да взема олимпийски медал. Виновник е треньора ми Христо, който толкова години ми помага. Бог ми отреди сребро дне. Дори не мисля сега за тези  9 десети, които ме разделиха от златото. – каза Антоанета за БНТ. – Моето злато са двете ми дечица.“

Костадинова се пуска и на 25-метра спортен пистолет заедно с легендата ни Мария Гроздева в търсене на шести медал в рекордна седма олимпиада. Двукратната олимпийска шампионка и настоящ президент на Федерацията по стрелба Гроздева ще прилкючи активна спортна кариера след Токио, която бе дълголетна и плодоносна над 25 години.

Феноменалната Австралийска женска щафета взе злато на 4 х 100 метра св.стил плуване с нов световен рекорд.