Кошмар след кошмар във Втора и Трета лига

Начало » Кошмар след кошмар във Втора и Трета лига

Футболни топкиБФС не спира да се хвали с базата в Бояна, големия си бюджет и лобито в структурите на УЕФА, но положението на футбола в страната става все по-отчайващо. Два отбора вече се отказаха от участие през пролетта – Поморие от Втора лига и Хитрино от Североизточната трета. Сега на дневен ред са проблемите на още два клуба.

Предстои да стане ясно бъдещето на Ботев Гълъбово, тъй като отборът може да не продължи участието си във Втора лига и в турнира за Купата на България.

Играчите все пак започнаха тренировъчния процес.

„Никой не иска да закрива футбола в Гълъбово. Точно обратното. Но финансовите ресурси на общината не дават възможност да се отделят средства и за футболния тим“, заявили от местната управа на срещата с ръководството на клуба.

Английският нападател с африкански корени Жардел, който пристигна в Гълъбово преди две седмици от младежката формация на КПР, не впечатли с играта си в трите контроли, в които участва, и бе отпратен.

В същото време управителният съвет на Бдин Видин хвърли колективна оставка на Общото събрание снощи. Досегашният спонсор на клуба – адвокат Цецо Иванов, също обяви, че се оттегля.

Така се сбъдна най-черната прогноза за крах на видинския футбол. Клубът е на автопилот вече и официално, коментираха в крайдунавския град.

Стартът на Бдин в Северозападната Трета лига през пролетта все повече започва да изглежда мираж. Отборът заема предпоследното 13-то място в класирането.