Коща се яви в съда, защити Томов

2010-11-09 11:58:00

Парите на ЦСКА бяха чисти по времето на Прамод Митал и Александър Томов, категоричен е Емил Костадинов

 

ЦСКА е бил в много по-добро финансово състояние по времето, по което Александър Томов е бил начело на клуба, твърди директорът на клуба Емил Костадинов, който беше шеф и по времето на бившия собственик. Днес Коща се яви в съда като свидетел по делото за източване на ЦСКА и Кремиковци, за каквото са обвинени Томов и Александър Гарибов.

Костадинов бе изправен пред заплахата да бъде доведен в залата принудително, след като не се яви на предишните заседания. Днес той обясни, че е имал неотложни ангажименти.

Героят от "Парк де Пренс" смята, че след като всички плащания в ЦСКА са вървели по банков път, то няма как средствата по сметките да не са чисти. Той е категоричен, че всички писания за източване на футболния клуб са неверни. Костадинов е уверен, че атаката специално към ЦСКА от преди три години е заради това, че клубът първи е решил да излезе на светло и да декларира реални заплати на играчите си.

Подобна политика обаче не е удобна за много от собствениците на клубовете в България. Те бяха подгонени от НОИ преди повече от година и стана ясно, че почти всички са осигурявали служителите си на минимални заплати, с което са ощетявали държавата. От института подчертаха нееднократно, че ЦСКА е бил единствения изряден клуб в периода, който е засегнат в делото.

Вашият коментар