Държавата пак провокира ФИФА

Начало » Държавата пак провокира ФИФА

Министърът на спорта Красен Кралев отново сериозно разкритикува доскорошният футболен селекционер на България Георги Дерменджиев и показа, че „има пръст“ в неподновяването на договора му. Преди време бившият лекоатлет също се изказа против треньора и намекна, че не трябва да повече да води „трикольорите“. По този начин се вижда, че държавата пряко се намесва във футболните дела, а международната футболна федерация ФИФА не позволява това и сериозно санкционира при доказване на това. През 2008 г. Полша бе пред угрозата да й бъде отнето организирането на Евро 2012, след като правителството свали от власт местното ръководство на футбола тогава. Преди година подобно нещо стори и премиера на страната ни Бойко Борисов под чието давление Борислав Михайлов бе принуден да подаде оставка. По стъпките на своя ръководител върви и министър Кралев, като и двамата „пипат“ внимателно, за да избегнат евентуални санкции.

В ефира на БНТ шефът на спорта ни заяви, че Дерменджиев вече е минало и това е чудесна новина. Красен Кралев не скри, че изобщо не харесва бившия селекционер и щаба му, като се надява в бъдеще да не се правят подобни грешки на този пост. „Дано повече не преживяване подобна срамна година – 6 мача, 2 равни, 4 загуби, два гола за 540 минути, всичко е ясно, нивото на представянето е ясно. Изумен съм просто„, каза министъра. „Четох доклада, който беше публикуван в един ежедневник, и никъде не видях дори една самокритика (б.р. междудругото Кралев също никога не е правил самокритика). Не видях момент, в който да се каже, че треньорският щаб е сбъркал. Да загубиш 4 точки в началото на Лигата на нациите след 90-ата минута след фрапиращи грешки в смените и тактиката… Да се надяваме, че подобни мигове ще бъдат спестени на българските фенове. Знаете какво е мнението на всички за този треньорски екип и треньор.

Освен това Кралев коментира и предстоящият конгрес на БФС и сподели очакванията си за бъдещето на родния футбол.

Има време до конгреса на БФС, надявам се да има сблъсък на идеи. Дай Боже да има сблъсък на идеи. Струва ми се, че в нашия футбол липсва откритият разговор, да се каже какви са проблемите, да се каже истината. Дори на предния конгрес не се говореше открито.

е виждам много кандидати да има за треньори на националния отбор, защото осъзнават трудното положение. Емо Костадинов резонно защитава позицията, че трябва да се даде път на младите треньори, както се прави в Германия, всички да вървят с набора си.

ЦСКА се представи добре в Лига Европа, малшанс му попречи да продължи напред, направи добри мачове. Лудогорец е в период на смяна на отбора, тази година ще преболедува и догодина след смяната ще се завърне в Европа на пълни обороти.

Проблемът в българския футбол е съдийството, има явни зависимости. По този начин се отблъскват фенове и инвеститори, да не говорим това как се отразява на футболистите. До здраво трябва да се реже в съдийството, трябва тотална реформа, а не да се крием като щрауси“, допълни той.