Кристиано на шесто Евро с Португалия

Начало » Кристиано на шесто Евро с Португалия
Кристиано Роналдо РМ
Снимка: Даниел Касас

Португалия се класира с пълно отличие за европейското първенство догодина в Германия и Австрия след 3:2 над Словакия и 27 точки от седем мача в група J. Словаците са втори с 13 т, а шансовете си не изпускат и изненадата Люксембург с 11 т след реми 1:1 с Исландия.

Иберийците играха атрактивно на “До Драгао“ с вдъхновен плеймейкър Бруно Фернандеш, който създаде голове за Гонзало Рамош и Кристиано Роналдо. 38-годишният капитан блестя с шести дубъл – първи от дузпа, втори след атака на Бруно за 3:1, плюс фамозен удар от задна ножица пратил кълбо малко над гредата. Получи специална статуетка с националната фланелка за рекордния си за света мач 200 за страната си, също удължи върха си от 126 гола.

Ханко и Лободка забиха за словенците счупвайки геврека за “суха мрежа“ на португалците. Крис отива на шеста лична еврокупа, Португалия стана шампион през 2016 с паметна победа над Франция.

Междувременно бащата на пет деца бе замесен в скандал в Иран заради спонтанна прегръдка на млада жена-художник с инвалидност, която го нарисува и му подари портрета миналия месец в Техеран, където игра квалификации. Адвокати дали на съд суперзвездата, защото да прегърнеш неомъжена жена било престъпление в страната. Иранското посолство отрече, че Роналдо може да бъде наказан с 99 удара с тояга, ако пак се появе в страната.

Килиан Мбапе с два красиви гола за 2:1 над Холандия също прети Франция на турнира догодина, с 18 т. от 7 мача. в група В, пред Гърция с 12. Хартман заби почетен.

Австрия изпусна с малко да вземе точка от лидера на група F с 16 т. Белгия с 2:3. Доди Лукебако разписа дубъл, Лукаку донесе триунфа с гол в 58-мата, по-късно Онана бе изгонен с червн. Конрад Лаймер и Забицер намалиха с късни голове.