Крушарски плонжира на амбразурата заради БФС, Бербатов бил „нищо“

Начало » Крушарски плонжира на амбразурата заради БФС, Бербатов бил „нищо“

Христо КрушарскиХристо Крушарски, който чрез „Мач Телеграф“ представи своя обща рамка на програма за развитие на футбола и няколко пъти призова кандидатите за президент на БФС да изложат конкретни предложения, коментира вчерашната медийна изява на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

„Тези момчета ме обиждат. На няколко пъти повториха как в българския футбол „нищо“ не се прави. Твърде много усилия те определят като „нищо“. За пет години в Локомотив мисля, че направи нещо. Имаме един сносен клуб, който разполага с шестима национали, ако броим и някои от чужденците. Освен това самият аз съм построил 5 футболни терена с лични средства. Забележете: С лични средства. От доста време питам – те колко от своите пари са дали за българския футбол? Радвам се, че тези специални млади хора направиха силни кариери и в чужбина. Това обаче няма нищо общо с управлението. Питам ги – като изкараха десетки милиони лева от футбола, колко инвестираха в него? Оказа се, че управляват бизнеси, но те явно не са свързани с играта. Влагат явно в други сфери“, коментира Крушарски.

„Аз не чух нито една конкретна идея. Програма за 10 години в детско-юношеския футбол… Хубаво, но дайте нещо по-точно. Така ми звучи като поредната пропаганда. Мисля, че по-бързо трябва да се случват нещата. С общи приказки и излъскана фасада няма да има развитие. Не защитавам сегашното управление. Казвам, че има нужда от промяна, но тази алтернатива не мисля, че е достатъчно добра“, категоричен бе още бизнесменът.

„Нищо ли е, че имаме отбор, който отстрани шампиона на Гърция и е на крачка от това отново да влезе в групите на Шампионската лига, ние биехме третите в Чехия, Осиек не знам на кое място е в Хърватия, но и те си заминаха… Те са по-голямо нищо като кандидати за БФС“, завърши Крушарски.