Кръстаич отговори на Арда, пак не е убедителен

Начало » Кръстаич отговори на Арда, пак не е убедителен

Младен КръстаичСелекционерът на българския национален Младен Кърстаич „се хвана на въдицата“ и отговори на отвореното писмо на Арда, публикувано по-рано днес.

Сърбинът, на когото се смее цяла България заради безумния избор на играчи – резерви в клбовете си, футболисти на изпадащи тимове, такива от отбори във втора полска дивизия и момчета без мачове в професионалния футбол, си признава, че познава по-добре Втора дивизия на Полша, отколкото родната Първа лига.

И Арда изпищя от БФС, зададе въпроси на БФС, Кашай и Кръстаич

С отговора си той сложи на по-ниско място от избраниците си играчи като Светослав Ковачев (бивш играч на Лудогорец), Станислав Иванов (Левски и Чикаго), Радослав Цонев (Левски) и Преслав Боруков (Шефийлд Уензди, Етър, Локо Пловдив). Самите състезатели може би малко хора биха изтъкнали в обикновен ситуация, ако не трябваше да ги сравнява с Ивайло Марков, Никола Илиев, Иван Йорданов, Димо Кръстев и Йоан Стоянов например.

В отговора си Кръстаич разяснява, че не взема играчи, които не са готови за националния отбор, с което недвусмислено дава да се разбере, че един от най-добрите играчи в Първа лига Ивайло Чочев също не е готов.

Ето все пак какво пише Кръстаич:

„Уважаеми представители на ФК Арда,

Откакто бях назначен на позицията селекционер на българския национален отбор по футбол, наблюдавах Вашия състав нееднократно. Разбира се, имам желание и да посетя стадиона Ви възможно най-скоро, тъй като вече съм обиколил повечето стадиони в Първа лига.

Щастлив съм, че изповядвате налагането на български играчи и напълно Ви подкрепям за тази философия.

Въпреки това подчертавам – едва тогава, когато съм напълно убеден, че някой от Вашите футболисти е готов за националния тим, той ще бъде повикан. Дотогава ще наблюдавам внимателно развитието на Вашите състезатели.

Същевременно Ви призовавам да не нахлувате в личния ми живот и пространство и да не използвате името ми в борби и противопоставяния. Ще се видим скоро в Кърджали.

С цялото ми уважение, Младен Кърстаич“